Solution Manager Mainframe zOS –  till Bankgirot

Välkommen till Bankgirot!
Vi har en avgörande och viktig roll för betalningar som det enda svenska clearinghuset för massbetalningar i Sverige. Vi säkerställer att den ekonomiska vardagen fungerar för 8 miljoner privatpersoner och omkring 900 000 företag och organisationer.

 Bankgirot har nu fått ett spännande uppdrag att ta fram framtidens betalinfrastruktur. Detta innebär att vi nu kommer gå in i en spännande fas och växa vår IT-organisation, skapa och forma nya processer samt genomföra nya spännande projekt och initiativ.

Vill du vara med oss på resan?

Till vår grupp Solution och Service Management söker vi nu en Solution Manager.

Om tjänsten
Som Solution Manager tillhör du ITs beställarorganisation SIAM. Du ansvarar för att tekniska lösningar och förutsättningar inom givet tjänsteområde följer Bankgirots riktlinjer avseende tekniska och säkerhetsmässiga krav.
Du blir ett viktigt nav mellan våra leverantörer, vår IT-enhet och verksamheten.

Du har ett nära samarbete med Service Manager som har det operativa ansvaret för tjänsteleveransen inom ert område som för denna tjänst omfattar Mainframe, z/OS.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Kravställa mot leverantörer för att säkerställa att lösningar levereras i enlighet med Bankgirots tekniska och säkerhetsmässiga krav samt målarkitektur

  • Delta i interna samverkansforum för förvaltning av tjänsteleveransen.
  • Ha kontroll över versioner och konfigurationer och tillsammans med Service Manager och säkerställa att tjänsten livscykelhanteras, även kopplat till säkerhetsmässiga krav.
  • Bidra med underlag till SLA-er och KPI-er till våra Service Managers och hjälpa till vid kritiska och allvarliga incidenter
  • Bistå med kompetens vid tekniska riskanalyser och tar fram krav avseende övervakning och kapacitetsrapportering.
  • Vara proaktiv med att föreslå förbättringsområden och driva förbättringar, både tekniskt och kring processer genom samarbete med vår processorganisation

Din bakgrund
Du har eftergymnasial utbildning inom IT, alternativt har du förvärvat motsvarande kompetens i arbetslivet.
Du har djup teknisk kompetens inom z/OS och har jobbat med lösningsarkitektur både på drift- och applikationssidan inom mainframe, z/OS. Det är meriterande om du även har erfarenhet av MQ och DB2.
Du gillar att analysera och lösa komplexa problem av teknisk karaktär, kopplat till höga säkerhetskrav och har även erfarenhet av End to End övervakning.

Du är trygg i din kompetens samtidigt som du är nyfiken och positiv och trivs att samarbeta och bredda din kompetens. Bankgirot står inför en intressant vidareutveckling där alla kommer vara med och bidra.

För den här tjänsten behöver du tala och skriva svenska obehindrat och du har lätt för att kommunicera med både IT-kollegor, verksamhet och leverantörer.
Det är en stor fördel om du har en god grundkompetens inom ITIL, agilt arbete och outsourcade miljöer.

Vad erbjuder vi dig?
På IT är vi i dagsläget cirka 60 personer och vi arbetar som en beställarorganisation i en outsourcad miljö. Du kommer att tillhöra ITs interna beställarorganisation SIAM.
Du kommer till ett väl fungerande team, där vi samarbetar och hjälps åt och har ett positivt arbetsklimat.

Bankgirot har en stor roll inom den kommande transformationen av svenska betalmarknaden. Bankgirots nuvarande produkter ska över tid avvecklas och ersättas med ISO-standardiserade produkter. Transformationen av hela svenska betalningsmarknaden är en spännande resa som kommer att ge en unik möjlighet att lära sig om förändring i kombination med att säkerställa stabil och säker drift i befintlig infrastruktur.

Bankgirot har ett samhällsviktigt uppdrag. Här får du arbeta med varierande projekt och uppdrag. Vi har en trevlig arbetsmiljö och kultur där människan är i fokus.

Vi sitter i fina lokaler i Liljeholmen, med närhet till kommunikationer och har bra personalförmåner, med kollektivavtal, arbetstid 38.5 timmar och en friskvårdstimme i veckan på arbetstid.

Kontaktperson och ansökan
I denna rekrytering samarbetar Bankgirot med House of Skills. Vid frågor eller funderingar kring tjänsten, vänligen kontakta mig som ansvarar för rekryteringen: Malin Rällsjö malin.rallsjo@houseofskills.se. Vi ser fram emot din ansökan!

Mer om företaget:
Bankgirot är ett svenskt clearinghus med över 60 års erfarenhet av att leverera marknadsledande finansiell infrastruktur. Varje dag strömmar närmare 8 miljoner transaktioner eller 76 miljarder kronor genom Bankgirots betalningssystem.
Våra 160 medarbetare säkerställer system som möjliggör Autogiro, E-faktura och Swish. Vi garanterar den svenska betalmarknaden med tillstånd från Finansinspektionen.​