Företaget Åhléns är idag ett av Sveriges starkaste varumärken. Med varuhus över hela Sverige och e-handel via åhlens.se ska vi vara Sveriges mest eftertraktade och kundfokuserade opti-spelare som ständigt levererar relevanta och inspirerande upplevelser för våra kunder.

Vi söker nu en passionerad och tekniskt skicklig Solution Architect som är redo att forma framtidens tekniska lösningar hos oss på Åhléns!

Om rollen:

Som Solution Architect hos Åhléns kommer du arbeta med integrationer mellan system och applikationer.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter:

  • Vara med och driva integrationen av olika applikationer, datasystem och processer över hela vår verksamhet med fokus på de senaste molnlösningarna.
  • Se till att vi kontinuerligt övervakar och förbättrar systemens hälsa och reaktivitet genom prestandaoptimering, särskilt under hög trafikbelastning.
  • Samarbeta med interna intressenter för att tillsammans forma vår tekniska framtid och anpassa val och lösningar med våra övergripande affärsmål.
  • Vara med och leda vår strategi för molnlösningar på olika plattformar och se till att vi är i teknologisk i framkant och har rätt tänk kring IT-säkerhet, skalbarhet och kostnadseffektivitet.
  • Överse systemarkitekturen för att säkerställa tillförlitlighet, säkerhet och effektiv åtkomst.

 

Krav och Erfarenhet:

Vi tror att du har en akademisk bakgrund inom data/systemvetenskap/informationsteknik och/eller motsvarande erfarenhet från arbetslivet.

Du har några års erfarenhet från utveckling och lösningsarkitektur och har förmodligen haft en liknande roll tidigare.

Mer om din kompetens och erfarenhet:

  • Du har en djup teknisk förståelse för Molntjänster och molnteknologier – från implementering till effektiv hantering.
  • Du har koll på Rest-api:er och SaaS-tjänster.
  • Du har en god förståelse för DevOps-metodik, säkerställande av sömlös integration och leveransmekanismer.
  • Du har en god förståelse för SQL- och NoSQL-databasarkitekturer.

 

Varför ska du söka den här rollen?
Vi är i en spännande fas där vi bygger en helt ny IT-infrastruktur. Detta innebär att du inte bara får möjlighet att vara med och påverka den utvecklingen, du får även vara med och skapa den.

Hos oss får du en möjlighet att utvecklas både tekniskt och personligt.

Ansök nu och bli en del av vårt dynamiska team där din energi och expertis kommer att göra en verklig skillnad. Vi ser fram emot att välkomna dig till Åhléns-familjen!

 

Om Åhléns
Familjeföretaget Åhléns grundades 1899 i Insjön och är idag ett av Sveriges starkaste varumärken, med varuhus över hela Sverige och e-handel via åhlens.se. Vi erbjuder över 1000 egna och externa varumärken och tjänster inom skönhet, mode och hem. Åhléns omsätter 4,3 miljarder och varje år tar våra ca 3 000 skickliga medarbetare emot 60 miljoner besökare.
Åhléns erbjuder en engagerande värld av varumärken och tjänster där vi ständigt inspirerar vår kund till nya upptäckter och möten med utgångspunkt i deras behov och drömmar. Vi har ett kurerat sortiment med noga utvalda kvalitetsvarumärken och service inom skönhet, heminredning, mode och barn.