VÄLKOMMEN TILL BANKGIROT

Vi har en avgörande och viktig roll för betalningar som det enda svenska clearinghuset för massbetalningar i Sverige. Vi säkerställer att den ekonomiska vardagen fungerar för 8 miljoner privatpersoner och omkring 900 000 företag och organisationer.

Bankgirot har nu fått ett spännande uppdrag att ta fram framtidens betalinfrastruktur. Detta innebär att vi nu kommer gå in i en spännande fas och växa vår IT-organisation, skapa och forma nya processer samt genomföra nya spännande projekt och initiativ.

Vill du vara med oss på resan?

Om rollen

Som Software Asset Manager är du en viktig del i vårt Process Managersteam i Bankgirots SIAM (Service Integration and Management). Ditt ansvar är att hantera och ansvara för våra IT-tillgångar, t e x licenser och programvaror. Genom att arbeta metodiskt enligt SAM processen säkerställer du att Bankgirot är korrekt licensierat och ger råd och stöd avseende licenser vid anskaffning av nya standardapplikationer.

Du ska säkerställa effektiva arbetsformer som uppfyller Bankgirots regelverk (internt inom Bankgirot och i samarbetet med alla Service Providers). Definiera, vidareutveckla och kommunicera processen, arbetssätt, roller och ansvar. Integrera med andra processförvaltare inom Bankgirot och hos Service Providers.

  • Medverka i avtalsförnyelse och uppföljning med större leverantörer
  • Förvalta licensregister för alla plattformar (Mainframe, Midrange, Arbetsplats)
  • Medverka i applikationsutvärdering om ny standard applikation önskas
  • Licensuppfyllnadsinventering
  • Analysera behov av förändringar i licensantal.

Vem söker vi till rollen?

Vi söker dig som trivs i rollen som Software Asset Manager eller liknande roll, gärna inom bank och finans. Du har eller vill ha förståelse för Bankgirots verksamhet med produkter och regelverk samt säkerhet kring tjänsterna. Du lägger stor vikt vid att skapa förtroende och tillit gentemot personer du möter. Du har en stark drivkraft och vilja att förbättra och utveckla. Du visar nyfikenhet, engagemang och du är kommunikativ och ödmjuk i ditt förhållningssätt. Du är självgående med en god förmåga att skapa dina egna förutsättningar och ta egna initiativ.

  • Erfarenhet av SNOW eller annat licensadministrationsverktyg
  • Bekant med ITILs ramverk

Vidare ser vi att du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska, och är mån om att säkerställa att budskapen landar och tas emot hos mottagaren.

Vad erbjuder vi dig?

Bankgirot har en stor och viktig roll inom den kommande transformationen av svenska betalmarknaden. Bankgirots nuvarande produkter ska över tid avvecklas och ersättas med ISO-standardiserade produkter. Transformationen av hela svenska betalningsmarknaden är en spännande resa som kommer att ge dig en unik möjlighet att lära sig om förändring i kombination med att säkerställa stabil och säker drift i befintlig infrastruktur.

På IT är vi i dagsläget cirka 60 personer. Vi arbetar som en beställarorganisation i en outsourcad miljö. Som vår nya medarbetare kommer du mötas av ett trivsamt och välfungerande team, där vi samarbetar och hjälps åt och har ett positivt och härligt arbetsklimat.

Vi sitter i fina lokaler i Liljeholmen, med närhet till kommunikationer. För oss är vår personal det viktigaste vi har och därför erbjuder vi goda anställningsvillkor och personalförmåner. Vi har kollektivavtal, arbetstid 38.5 timmar och erbjuder en friskvårdstimme i veckan på arbetstid.

Hos oss kommer du kunna arbeta i en hybrid modell där du kan vara med och styra din tid.

Kontaktperson och ansökan:

I denna rekrytering samarbetar Bankgirot med House of Skills. Vid frågor eller funderingar kring tjänsten, vänligen kontakta Linda Mukka på Linda.mukka@houseofskills.se. eller Linda Freij på mail Linda Freij linda.freij@houseofskills.se så berättar vi mer.

Urval sker löpande så ansök redan idag. – Vi ser fram emot din ansökan!

Mer om Bankgirot:

Bankgirot är ett svenskt clearinghus med över 60 års erfarenhet av att leverera marknadsledande finansiell infrastruktur. Varje dag strömmar närmare 8 miljoner transaktioner eller 76 miljarder kronor genom Bankgirots betalningssystem. Våra 160 medarbetare säkerställer system som möjliggör Autogiro, E-faktura och Swish. Vi garanterar den svenska betalmarknaden med tillstånd från Finansinspektionen.

Facklig kontaktperson: Malin Thorin, Finansförbundet