Är du en erfaren IT-tekniker som söker en ny spännande utmaning?

AcadeMedia är norra Europas största utbildningsföretag med en växande verksamhet i Sverige.

Vi har utbildningsverksamheter utspridda över hela landet och vi har cirka 200 000 elever och studerande som använder våra plattformar, vilket skapar en komplex, spännande och utmanande IT-miljö.

Exempel på arbetsuppgifter

IT-Operations består av två dynamiska team där du ingår i ett av teamen tillsammans med åtta andra kollegor. Teamet tillhandahåller teknisk kompetens och projektresurser som på ett effektivt sätt stöttar varandra både inom det egna teamet och Academedias stabsfunktioner och verksamheter.

Rollen som IT-tekniker hos oss är både djup och bred och din vardag kommer att vara varierad och spännande. Tillsammans med ditt team kommer du att ansvara för drift och underhåll, incidenthantering, förvaltning, uppdrag och projektarbete.

 

I rollen kommer du bland annat att:

  • Arbeta med övervakning, drift och konfiguration av vår Windowsplattform, felsökning och problemlösning inom exempelvis nätverksrelaterade ärenden, säkerhetsfrågor, kontohantering i AD, Entra ID, 365 Admin portal med mer.
  • Delta aktivt i förvaltningsarbete via tvärfunktionella team tillsammans med övriga kollegor inom IT samt våra tjänsteansvariga.
  • Arbeta med incidenthantering och proaktivt arbete tillsammans med kollegorna inom IT-Operationsteamet.
  • Vara teknisk resurs i olika IT-relaterade projekt och stötta med kompetens,
  • exempelvis vid nya etableringar, migreringar, utrullningar och övriga förändringar i vår infrastruktur.

 

Din bakgrund

Vi söker dig som har god erfarenhet inom både AD och Entra ID samt god kunskap om Microsoft 365-plattformen: Grundläggande förståelse för Microsoft 365-tjänster som Exchange Online, SharePoint Online, Teams, och OneDrive samt hur tjänsterna hänger ihop.

Du har förmågan att identifiera och lösa vanliga användarproblem relaterade till Microsoft 365, såsom inloggningssvårigheter, e-postproblem och delningsbehörigheter.

Det är meriterande om du har förståelse för nätverkskoncept som DNS och TCP/IP för att kunna diagnostisera och lösa nätverksrelaterade problem.

För att lyckas och trivas i denna roll behöver du vara trygg i din kompetens och erfarenhet, du har ett naturligt sätt att kommunicera med människor och du gillar att hitta innovativa och effektiva lösningar på komplexa problem. Du är en van problemlösare och drivs av att komma med smarta och effektiva lösningsförslag. Du värdesätter tydlighet i form av väl dokumenterade processer och rutiner, och bidrar obehindrat till dokumentation av både befintliga och nya rutiner och lösningar.

Säkerhet är viktigt för AcadeMedia och genomsyrar vårt arbete. Du har god kunskap och gillar att hålla dig uppdaterad om säkerhetsaspekterna inom ditt IT-infrastrukturområdet.

 

Vad får du av oss?

AcadeMedia ger dig som individ stor frihet och goda förutsättningar att själv forma din roll inom de givna ramarna. Vi värdesätter personer med stort personligt driv som vill utvecklas vidare och stöttar gärna denna utveckling.

Du kommer att jobba med kompetenta och erfarna kollegor i ett trevligt team och ha mycket eget ansvar. Du har stor möjlighet att vara innovativ och lösningsfokuserad i din roll för att verkligen bidra till vår verksamhets digitalisering och effektivisering. Vi tror på work life/balance och tycker det är viktigt att kunna kombinera yrkesliv med privatliv.

Om företaget:

AcadeMedia är norra Europas största utbildningsföretag med verksamheter i bland annat Sverige, Norge, Tyskland och Finland. Vår storlek skapar trygghet och ger oss förutsättningar att vara en långsiktig och stabil utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget.

Våra medarbetare på våra drygt 700 förskolor, skolor och vuxenutbildningar har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Alla barn, elever och vuxenstuderande som går i våra verksamheter ska få en utbildning som är av så god kvalitet att de når utbildningens mål, samt de förutsättningar de behöver för att nå sin fulla potential.

 

Ansökan:

Denna tjänst är en tillsvidaretjänst med 6 månaders provanställning. Tveka inte att ansöka redan idag då urval sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Har du frågor eller funderingar kring tjänsten, vänligen kontakta House of Skills som ansvarar för rekryteringen: linda.freij@houseofskills.se.