Rör du dig gärna i gränsområdet mellan verksamhet och IT samt ser du det som en självklarhet att data är en värdefull tillgång som kräver en välfungerande hantering? Då bör du läsa vidare om rollen som Masterdata Operatör hos oss på Hultafors Group. Är du dessutom en driven, nyfiken och orädd person som vill haka på vår förändringsresa så är det dig vi söker!

 

OM ROLLEN

På Hultafors Group består Team Masterdata idag av sex personer där du kommer att arbeta brett inom området MDM. Stort fokus kommer att ligga på att skapa, uppdatera och fasa ut data i våra system samt kvalitetssäkra den data som hanteras. Detta innebär att du kommer arbeta i många olika system för att förstå var problemen och lösningarna finns. Du kommer även vara med och skapa de processer, rutiner, instruktioner och mallar vi behöver för att öka effektiviteten och säkra kvaliteten på vår masterdata.

I denna roll kommer du att bistå med att leta grundorsaker till fel som rör masterdata och hantera en lösning på det. Parallellt med det dagliga arbetet pågår även stora projekt som syftar till att byta ut flera av våra affärskritiska system. Rollen innefattar att vara bryggan mellan verksamheterna och IT samtidigt som du strävar efter att datarelaterade krav är tydligt definierade, överenskomna och prioriterade. Du kommer att stötta verksamheten samtidigt som du deltar i arbetet med att skapa och underhålla regelverk, processer samt riktlinjer inom datahantering.

Då vi är ett relativt nytt och litet team ser vi att du gärna med lätthet samarbetar med andra och delar med dig av dina kunskaper i strävan efter att uppnå gemensamma mål. Vi är på en förändringsresa så du bör vara beredd på att allt inte är på plats utan att du kommer bistå med att strukturera och forma tillvaron för MDM. Du kommer att tillhöra Group IT och ingå i Masterdata teamet och rapportera till Masterdata Manager.

 

DINA KVALIFIKATIONER

För att lyckas i rollen tror vi att du brinner för struktur, ordning och reda och du tycker om att jobba med människor som också ser förändringsarbete som något positivt. Du har lätt för att röra dig mellan verksamhet och IT, du arbetar relationsskapande och har lätt för att samarbeta med kollegor inom olika delar av verksamheten. Du vill arbeta med att utveckla processer och rutiner för att säkerställa datakvalitet och enhetlighet.

 

DIG SOM PERSON

I denna rekryteringsprocess lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker någon som är en lagspelare, brinner för struktur och ordning och du är proaktiv samt nyfiken i ditt arbetssätt. Det är viktigt för oss att du är en del i teamet och att du är aktiv i att bygga relationer med kollegor. Att vara systemintresserad och ha tålamod är viktigt för att kunna arbeta med olika system och hantera komplexa datamängder noggrant och strukturerat. En stark kommunikationsförmåga underlättar samarbetet med olika intressenter och säkerställer en smidig masterdatahantering. Eftersom vi är ett internationellt bolag vill vi att du har mycket goda kunskaper i både engelska och svenska i tal och skrift. Då du kommer att arbeta mycket i Excel ser vi gärna att du har goda kunskaper i Excel som verktyg.

 

Vi ser gärna att du har någon/några av nedanstående erfarenheter:

  • Erfarenhet från kundtjänst, logistik, supply, produktinformation
  • Erfarenhet av att arbeta i PLM, PIM, ERP
  • Erfarenhet av att arbeta med masterdata
  • Erfarenhet av processorienterat arbete
  • Har en utbildning inom Masterdata eller motsvarande inriktning.

 

Vi är en organisation i tillväxt, både i Sverige och internationellt, och i den här rollen blir det därmed viktigt att du kan skapa ett användbart nätverk med kontakter och relationer för att kunna uppnå mål och resultat.

 

OM HULTAFORS GROUP

Hultafors Group är ett ”house of 17 brands” som är indelade i divisioner i koncernen. Din roll ingår i Group IT som är en koncernövergripande funktion. Vi på Hultafors Group IT består av 26 personer som till störst del sitter i Göteborg och Stockholm. Vi har även kollegor i andra länder. Vi är en koncernfunktion och jobbar tätt tillsammans med vår verksamhet för att nå gemensamma mål. Inom IT arbetar vi med verksamhetssystem, infrastruktur, säkerhet, digitala kanaler, projekt samt masterdata.

 

Hultafors Group har bidragit till att skapa en bättre vardag för professionella användare i mer än 130 år. Vi utvecklar innovativa arbetskläder, hållbara verktyg och skyddsutrustning för att ge professionella användare det bästa av funktionalitet, säkerhet, skydd och effektivitet. På Hultafors Group strävar cirka 1800 anställda efter att skapa kvalitetsprodukter och tjänster att lita på. Detta gör vi genom att pröva nya idéer, respektera varandra och framför allt genom att lyssna på och involvera proffs i hela produktutvecklingsprocessen. Vårt team består av stolta och erfarna specialister som arbetar sida vid sida med nya talanger. Vi har återförsäljare i cirka 70 länder globalt, och finns idag både i Europa och Nordamerika. Du kan läsa mer om oss på www.hultaforsgroup.com.

 

 

ÄR DET DIG VI SÖKER ELLER HAR DU TIPS PÅ EN BRA PERSON?

I denna rekrytering samarbetar vi på Hultafors Group med Linda Mukka på House of Skills, vid frågor eller tips ta kontakt med Linda.mukka@houseofskills.se. Urval sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag. Har du inte ett färdigt CV? Skicka då en länk med din LinkedInprofil så tar vi dialogen vidare därifrån.

VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!