Har du förmåga att driva agil utveckling, leda team och följa upp tjänsteleveranser?Är du trygg i rollen som system- eller utvecklingsansvarig och lockas av att ta ett bredare ansvar? Då kan den här tjänsten vara helt rätt för dig!

På Unionens IT-enhet, som växer, drivs vi av att med teknikens hjälp realisera verksamhetens önskemål och behov för en ökad digitalisering och modernt systemstöd.
Nu söker vi en utvecklingsledare med ansvar för digitalt verktygsstöd och övrig leverans av IT till Unionens verksamhet för inkomstförsäkring, som drivs som ett eget bolag i organisationen.

Om rollen
Rollen innebär daglig ledning av utvecklingsteam och förvaltningsansvar för ett eller flera system. Ansvaret omfattar även systemintegration och webb.

Du blir en viktig länk mellan verksamhet och IT och ansvarar för effektiv och säker leverans inom ramen för backlog och förvaltningsplan. Utöver det operativa ansvaret, förväntas du höja blicken strategiskt och bidra till innovation och löpande förbättringar inom verksamhetsområdet.

I din roll har du också ansvar för leverantörsstyrning och budget, samt samverkan med andra utvecklingsledare på Unionen IT.
Du kommer att arbeta med kravställning, ha en nära dialog med systemleverantör och utvecklingsteam samt ansvara operativt och strategiskt för systemets produktlivscykel.
Arbetet sker i en agil miljö och vi ser gärna att du är med och vidareutvecklar vårt agila arbetssätt.

Exempel på arbetsuppgifter och ansvar:

 • I samråd med Produktägaren och/eller andra intressenter samordna, planera och agera stöd vid prioritering av backlog
 • Löpande säkerställa att teamet bemannas med rätt kompetens i förhållande till behov
 • Agera Scrum Master och på daglig basis leda arbetet med sprintplanering, hantering av backlog, undanröja hinder för att säkerställa leverans
 • Arbeta för att kontinuerligt följa upp och förbättra förvaltningsteamets arbetssätt/metodik för att öka leveranseffektivitet och kvalitet, vidareutveckla vårt agila arbetssätt
 • Delta i den strategiska dialogen med verksamhetsansvariga

 

Din profil
För att lyckas och trivas i den här rollen ser vi gärna att du har en utbildning inom IT / systemutveckling som ger dig en bra grund och förståelse för system och applikationsutveckling.

Vi tror också att du lämnat utveckling och gått vidare till ledande roller som till exempel systemansvar, utvecklingsledare, förvaltningsansvar. Kanske är du idag TAM eller SDM hos en systemleverantör och vill nu till kundsidan.

För att passa i rollen behöver du vara strukturerad och lösningsorienterad.
Du har lätt för att få med dig människor i det dagliga operativa arbetet samtidigt som du själv också tänker strategiskt och verkar för ständig förbättring. Du gillar att ta initiativ och ansvar.
Du trivs i en miljö med hög förändringstakt och med många kontaktytor i din arbetsvardag. Du har erfarenhet av agila arbetssätt och bidrar gärna till att det förbättras och utvecklas. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Utöver flerårig erfarenhet av system- eller utvecklingsansvar för ett eller flera system och god vana att arbeta nära verksamheten ser vi att du har följande:

 • Praktisk erfarenhet av agila arbetssätt och av att leda utvecklingsteam i en agil miljö
 • Vana att arbeta som länk mellan verksamhet och IT
 • Erfarenhet av att sätta och följa en budget, att agera/tänka kostnadseffektivt
 • Erfarenhet av leverantörsstyrning och avtalshantering
 • Erfarenhet av ITIL-processer
 • Erfarenhet av försäkringsverksamhet är meriterande.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Unionen med House of Skills.
Ansök gärna redan idag då urval sker löpande. Vid frågor, vänligen kontakta mig som ansvarar för rekryteringen: malin@houseofskills.se
Varmt välkommen med din ansökan.
Fackligt ombud på IT-enheten är: Elahe Sharifi, elahe.sharifi@unionen.se

Unionen och Unionen IT
Unionen är Sveriges största fackförbund på den privata arbetsmarknaden och landets största tjänstemannaförbund. Vår vision är att skapa trygghet, framgång och glädje i arbetslivet. Vi har inflytande, ansvar och ambition för mer än bara oss själva, och mod att driva frågor som påverkar hela samhället. Varje dag hjälper vi flest människor i det privata arbetslivet att få det bättre på arbetsplatsen. Därför har vi erfarenhet och bredd som ingen annan har, och vi behöver dig som vill göra oss ännu bättre.

IT-enheten på Unionen är en dynamisk arbetsplats som är inne i en spännande transformationsresa. Enheten består av drygt 25 medarbetare fördelade på i huvudsak två sektioner; IT-tjänster och Digital utveckling. Enheten är i huvudsak en beställarfunktion då stor del av IT-verksamheten köps i form av tjänst eller kapacitet från ett antal leverantörer.