Vill du vara med på resan att skapa en modern organisation i världsklass? Är du värderingsdriven och tycker det är viktigt att bidra till samhällsnytta? Då ska du läsa vidare nedan.

I samband med lansering av Sveriges Lärare – Sveriges tredje största fackförbund med över 300 000 medlemmar – bygger vi en ny och agil IT-organisation.

Kom till oss och häng med på en spännande resa framåt!

 

Om oss

Tillsammansarbete är något som symboliserar vårt agila mindset och arbetssätt. Vi är idag ca 25 personer inom verksamhetsområdet IT&Digitalisering och består av IT-specialister, IT-tekniker, Arkitekter, IT-strateg och Produktägare. Vi jobbar tajt ihop med vår verksamhet.

Vi har ett stort fokus på digitalisering och kvalitetssäkring av vår data. Vårt IT-landskap består av ca 200 system/applikationer/tjänster som alla har en hemvist i våra portföljer. Vi levererar genom våra produktportföljer och har ett drift-och-supportteam som finns där för våra användare och medlemmar. Ett kontinuerligt arbete pågår för att minimera antalet system och standardisera landskapet. Målbilden är en renodlad Microsoftmiljö där vi alla kan jobba smart och effektivt i en modern och agil IT-miljö.

Vi sitter i nyrenoverade och kreativa lokaler mitt i vimlet vid Slussen, men då vi anser att det är viktigt med worklife/balance har vi en flexibel syn på var man jobbar ifrån.

Mer om din roll

Inom vårt IT landskap är våra webblösningar en viktig del för kommunikation till våra medlemmar och förtroendevalda. Det är viktigt att vi har teknisk kompetens som ständigt kan utveckla området så att vi stöttar vår verksamhet på optimalt sätt.

I rollen kommer du att vara delaktig och tekniskt drivande i projekt- och förvaltningsarbete och ha ett nära samarbete med framförallt Produktägare.

Du kommer att jobba med beställningar och uppföljning av externa leverantörer, framför allt mot våra webbyråer. Fokus kommer även att vara på test av webb och se över integrationer kring våra webbar och kommunikationslösningar.

Mer kring ansvarsuppgifter i rollen:

 • Omvandla verksamhetens behov till tekniska krav och specar.
 • Planera och följa upp nya releaser enligt ändringshanteringsprocess (CAB).
 • Felsökning i webb och API:er samt stötta verksamheten vid behov när det uppstår olika typer av problem (3rd line support).
 • Omvärldsbevakning av nya tekniker, uppdateringar och säkerhetsfunktioner.
 • Ha koll på systemkartan och hur våra webbar hänger ihop och hur integrationerna ser ut.
 • Vara delaktig i informations- och IT-säkerhetsarbete.

 

Varför ska du jobba hos oss?

Gillar du tempo, utmaningar och att jobba med positiva och duktiga människor, då är Sveriges Lärare arbetsplatsen för dig. Vi tror att olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden till att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och kan utvecklas tillsammans. Vi tror på självledarskap och eget ansvar när det kommer till att ta relevanta beslut utifrån vad som ger medlemsnytta.

 

Hos oss kommer du kunna få:

 • En spännande och utmanande roll i en härlig organisation med en stark kultur och med tydlig värdegrund.
 • Utlopp för din kreativa, nyskapande och innovativa sida. Du kommer kunna jobba med den senaste tekniken och ha möjlighet att tänka utanför boxen.
 • Möjlighet att vara med och utveckla och forma organisationens IT-strategi.
 • Konkurrenskraftig lön och förmåner samt 8 veckors semester.
 • Få umgås och dela vardagen med ett gäng engagerade och härliga medarbetare.
 • Ett omväxlande jobb i en organisation som är i en spännande utvecklingsfas.

Vem är du?

Vi tror att du tidigare jobbat som webbadministratör eller i någon form av teknisk roll där du jobbat med webbar och integrationer. Du är van att arbeta i ett agilt arbetssätt med agila metoder. Du har en god förståelse för webb och api:er och du har även en god förståelse för systemutveckling (även om du inte nödvändigtvis behöver ha utvecklarbakgrund själv).

Du är van vid webbadministration och har koll på större CMS; t ex wordpress eller Episerver.

Vi använder Jira som verktyg kring dokumentation och ärendehantering, så det är en fördel om du känner till detta verktyg sedan tidigare. Du tycker det är roligt att testa nya teknik och lösningar och har sedan tidigare erfarenhet att kravställa mot leverantörer, gärna kravställning mot webbyråer och liknande.

Ansökan

Skicka in din ansökan idag och var med och bidra till att förändra framtiden för lärare och lärande! I denna rekrytering samarbetar Sveriges Lärare med House of Skills.

Vid frågor går det bra att vända sig till mig som är ansvarig för denna rekrytering: linda.mukka@houseofskills.se eller Linda.freij@houseofskills.se. Urval sker löpande så ansök redan idag.