Företaget Åhléns är idag ett av Sveriges starkaste varumärken, med varuhus över hela Sverige och e-handel via åhlens.se ska vi vara Sveriges mest eftertraktade och kundfokuserade opti-spelare som ständigt levererar relevanta och inspirerande upplevelser för våra kunder. Vi söker nu en passionerad individ som med teknisk kompetens och entusiasm vill vara med och leda oss tekniskt in i framtiden.

Denna roll kommer att vara en nyckelfaktor i vår resa att forma den tekniska framtidens detaljhandel!

Om rollen:

I denna roll kommer du att rapportera direkt till CIO och ansvara för alla våra applikationer och vårt ERP-team. Du har applikationsledare för olika system i ditt team och du ser till att leda och driva vår tekniska roadmap gällande ERP och andra affärskritiska applikationer.

För rätt person är detta en otroligt utvecklande och intressant roll, där du får möjlighet att bidra till att forma den tekniska plattformen för framtidens detaljhandel.

Dina huvudsakliga ansvarsområden:

  • Vara med och driva och leda utfasning och implementation av ny ERP-lösning. (Vi kommer fasa ut Microsoft Finance & Operations och implementera Business Central.)
  • Leda ett team av applikationsledare- och specialister (idag är det 10 personer i teamet) och främja att effektivt arbete, genom kontinuerlig förbättring av metoder och processer.
  • Samarbeta med våra system- och tjänsteleverantörer för att säkerställa hög kvalitet på leveranser.
  • Regelbundet ha dialog med verksamhetsansvariga för att säkerställa att våra applikationer ger rätt affärsstöd.
  • Ansvara för att vi följer legala krav och regler generellt och särskilt angående datalagring.

Krav och Erfarenhet:

Du är ambitiös, gillar tempo, har förmåga att leda andra så att ni gemensamt skapar framgångsrik förändring och lockas av att utvecklas tekniskt och personligt.

Vi tror att du har en akademisk bakgrund inom data/systemvetenskap/informationsteknik eller motsvarande erfarenhet från arbetslivet. Du är eller har varit applikationsansvarig inom ERP-system och har god teknisk kompetens inom framförallt BC.

Du gillar att arbeta nära systemen och tekniken och förstår sammanhanget, samtidigt som du gärna vill bredda ditt ansvar med att vara mer övergripande och att få leda ett team.

ERP-system

Du har mycket god kompetens inom ERP-system, framförallt från Business Central.

Datalagring, data management

Vi ser gärna att du har generell kompetens oh förståelse för datalagring och data management och är van att hålla dig uppdaterad med regelverk gällande det.

Applikation- och tjänsteleverans

Du har bred erfarenhet av att arbeta i molnlösningar och med SaaS, PaaS och IaaS, samt en övergripande förståelse för SOA.

Problemlösningsförmåga:

Förmåga att lösa komplexa tekniska utmaningar, du är envis och gillar inte att ge upp.

Varför ska du söka den här rollen?

I den här rollen är du med och formar framtiden för detaljhandeln tillsammans med Åhléns.

Hos oss får du en möjlighet att både utvecklas tekniskt och vässa dina skills i ledarskap som chef.

Ansök nu och bli en del av vårt dynamiska team där din energi och expertis kommer att göra en verklig skillnad. Vi ser fram emot att välkomna dig till Åhléns-familjen!

Är du den vi söker?

I denna rekrytering samarbetar Åhlens med House of Skills. Tveka inte att ansöka redan idag då urval sker löpande. Vid frågor eller funderingar kring tjänsten, vänligen kontakta någon mig som ansvarar för rekryteringen: Linda Freij linda@houseofskills.se

Om Åhlens

Familjeföretaget Åhléns grundades 1899 i Insjön och är idag ett av Sveriges starkaste varumärken, med varuhus över hela Sverige och e-handel via åhlens.se. Vi erbjuder över 1000 egna och externa varumärken och tjänster inom skönhet, mode och hem. Åhléns omsätter 4,3 miljarder och varje år tar våra ca 3 000 skickliga medarbetare emot 60 miljoner besökare.

Åhlens erbjuder en engagerande värld av varumärken och tjänster där vi ständigt inspirerar vår kund till nya upptäckter och möten med utgångspunkt i deras behov och drömmar. Vi har ett kurerat sortiment med noga utvalda kvalitetsvarumärken och service inom skönhet, heminredning, mode och barn.