VÄLKOMMEN TILL BANKGIROT

Vi har en avgörande och viktig roll för betalningar som det enda svenska clearinghuset i Sverige. Vi säkerställer att den ekonomiska vardagen fungerar för 8 miljoner privatpersoner och omkring 900 000 företag och organisationer.

Bankgirot har nu fått ett spännande uppdrag att ta fram framtidens betalinfrastruktur. Detta innebär att vi nu kommer gå in i en spännande fas och växa vår IT-organisation, skapa och forma nya processer samt genomföra nya spännande projekt och initiativ.

Vill du vara med oss på resan att bygga en helt ny IT-infrastruktur från grunden?

Om tjänsten

I denna roll tillhör du IT:s beställarorganisation SIAM, (Service Integration and Management). Du har djupgående kunskaper inom hela området av nätverksteknologi, samt förmågan att leda och samordna tekniska projekt och initiativ som rör vår nätverksinfrastruktur. Du kommer att spela en viktig nyckelroll i att utveckla och implementera de framtida lösningarna för Nätverk samt vara delaktig i arbetet med att etablera arbetssätt och organisation.

Vad kommer du att få göra i rollen bl a?

Vara med och säkerställa en robust och effektiv nätverksinfrastruktur som möter Bankgirots framtida behov.

  • Leda och koordinera projekt som involverar design, implementering, och underhåll av nätverkslösningar.
  • Fungera som en brygga mellan teknikteamet och övriga delar av driftsorganisationen.

Dina kunskaper och erfarenheter

  • Goda kunskaper om Aruba samt Fortigate
  • Goda kunskaper inom nätverksdesign, inklusive men inte begränsat till LAN, WAN, VPN, och molnbaserade nätverkslösningar.
  • Erfarenhet av att arbeta med nätverksprotokoll (t.ex. TCP/IP, DHCP, DNS) och nätverksutrustning (switchar, routrar, brandväggar).
  • Förståelse för och erfarenhet av säkerhet relaterat till nätverksinfrastruktur.
  • Erfarenhet av automatisering och scriptning för att effektivisera nätverksadministrationen.
  • Kunskap om senaste trender och teknologier inom nätverksteknologi.
  • Proaktivt arbete med att driva förbättringar i olika samverkansforum, både tekniskt och kring processer genom samarbete med vår processorganisation.
  • Svenska och engelska i tal och skrift

Kunskap och erfarenhet av att arbeta med NSX är meriterande.

Vad erbjuder vi dig?

Bankgirot har en stor och viktig roll inom den kommande transformationen av svenska betalmarknaden. Bankgirots nuvarande produkter ska över tid avvecklas och ersättas med ISO-standardiserade produkter. Transformationen av hela svenska betalningsmarknaden är en spännande resa som kommer att ge dig en unik möjlighet att lära sig om förändring i kombination med att säkerställa stabil och säker drift i befintlig infrastruktur.

På IT är vi i dagsläget cirka 60 personer. Vi arbetar som en beställarorganisation i en outsourcad miljö. Som vår nya medarbetare kommer du mötas av ett trivsamt och välfungerande team, där vi samarbetar och hjälps åt och har ett positivt och härligt arbetsklimat.

Vi sitter i fina lokaler i Liljeholmen, med närhet till kommunikationer. För oss är vår personal det viktigaste vi har och därför erbjuder vi goda anställningsvillkor och personalförmåner. Vi har kollektivavtal, arbetstid 38.5 timmar och erbjuder en friskvårdstimme i veckan på arbetstid.

Hos oss kommer du kunna arbeta i en hybrid modell där du kan vara med och styra din tid.

Kontaktperson och ansökan:

I denna rekrytering samarbetar Bankgirot med House of Skills. Vid frågor eller funderingar kring tjänsten, vänligen kontakta ansvariga rekryterare Linda Mukka på linda.mukka@houseofskills.se eller Linda Freij på Linda.freij@houseofskills.se.

Urval sker löpande så tveka inte att ansöka redan idag. – Vi ser fram emot din ansökan!

Mer om företaget:

Bankgirot är ett svenskt clearinghus med över 60 års erfarenhet av att leverera marknadsledande finansiell infrastruktur. Varje dag strömmar närmare 8 miljoner transaktioner eller 76 miljarder kronor genom Bankgirots betalningssystem.

Våra 160 medarbetare säkerställer system som möjliggör Autogiro, E-faktura och Swish. Vi garanterar den svenska betalmarknaden med tillstånd från Finansinspektionen.​