Bankgirot söker en strategisk inköpare inom IT!

Är du en driven och strategisk inköpare som vill vara med på Bankgirots viktiga uppdrag?

Välkommen till Bankgirot!

Vi har en avgörande och viktig roll för betalningar som det enda svenska clearinghuset för massbetalningar i Sverige. Vi säkerställer att den ekonomiska vardagen fungerar för 8 miljoner privatpersoner och omkring 900 000 företag och organisationer.

Bankgirot har nu fått ett spännande uppdrag att ta fram framtidens betalinfrastruktur. Detta innebär att vi nu kommer gå in i en spännande fas och växa vår IT-organisation, skapa och forma nya processer samt genomföra nya spännande projekt och initiativ.

Bankgirots finansiella infrastruktur är en central del av det digitala samhället. Alla företag och privatpersoner med ett bankkonto använder våra tjänster. Vi är en stor del av många människors liv. Inköps- och leverantörsstyrningsfunktionens uppdrag är att vara en gemensam, bolagsövergripande funktion som ska vara både stödjande och styrande för både inköps- och kontraktsförvaltningsprocessen.

Bankgirot är Sveriges mest erfarna fintech-bolag. I snart 60 år har vi digitaliserat och garanterat den svenska betalmarknaden. Bankgirots finansiella infrastruktur är en central del av det digitala samhället. Alla företag och privatpersoner med ett bankkonto använder våra tjänster. Vi är en stor del av många människors liv. Inköps- och leverantörsstyrningsfunktionens uppdrag är att vara en gemensam, bolagsövergripande funktion som ska vara både stödjande och styrande för både inköps- och kontraktsförvaltningsprocessen.

 

Huvudsakliga ansvarsområden:

 • Tillsammans med dina fyra kollegor verka för att alla typer av inköp fungerar på ett effektivt sätt som ger bra pris och prestanda för Bankgirot.
 • Driva inköpsrelaterade inköp – och upphandlingar samt tillhörande aktiviteter i enlighet med beslutade processer.
 • Leverantörsstyrning: Säkerställa att valda leverantörer kvalificerar sig till de kriterier Bankgirot specificerat.
 • Sammanställa och skicka RFI/RFP, leverantörsutvärderingar, inköpskalkyler, kontraktsförhandlingar samt stödja i implementationsprocessen.
 • Aktivt arbeta med omvärldsbevakning av leverantörsmarknaden.
 • Delaktighet i utformandet av leverantörsrelaterade – avtalsmallar, metoder, riktlinjer och samt inköp – och upphandlingspolicyn.
 • Stötta vid förändringar av, mot kunden, betalmodeller, affärsmodeller eller leveransmodeller m.m. inom ramen för pågående upphandling.

Vem är du?

Som en viktig samhällsaktör i en föränderlig bransch ställs vi ständigt inför nya utmaningar. Därmed tror vi också att du är en person som gillar att driva förändring i ett högt tempo och sprider energi och entusiasm för att bidra till Bankgirots förflyttning mot framtiden.

Vi söker dig som är drivande, analytisk, strukturerad och en trygg, erfaren, kommunikativ inköpare. Du är bra på att skapa struktur och se möjligheter. Du är både operativ och strategiskt lagd. Du har en förmåga att motivera och utveckla både inköpskategorier samt processer.

 

Vi söker dig som har:

 • Gedigen erfarenhet som Inköpare inom IT och inköpsstrategier inom IT-kategorier med fokus på hårdvara, mjukvara, licenser, molnlösningar, tjänster och outsourcing.
 • Mångårig erfarenhet från Inköp- och leverantörsstyrning samt förhandlingar.
 • Du är trygg och van att arbeta med komplexa upphandlingar.
 • Du har tidigare arbetat i regulatoriska verksamheter som står under myndighetstillsyn.
 • Du tycker om att utveckla och effektivisera inköpsprocesser.
 • Du är van att arbeta i flera projekt från ett inköpsperspektiv.

 

Om Bankgirot och vad vi erbjuder dig

Bankgirot är ett svenskt clearinghus med över 60 års erfarenhet av att leverera marknadsledande finansiell infrastruktur. Varje dag strömmar närmare 8 miljoner transaktioner eller 76 miljarder kronor genom Bankgirots betalningssystem och våra 160 medarbetare säkerställer system fungerar stabilt och säkert. Vi garanterar den svenska betalmarknaden med tillstånd från Finansinspektionen.

Självklart erbjuder vi tjänstepension, kollektivavtal och friskvårdsbidrag. Här arbetar vi 38.5 timmar och erbjuder en friskvårdstimme i veckan på arbetstid.

Placering: Vi sitter vid Liljeholmen med bra kommunikationsmöjligheter

 

Din ansökan

Låter detta intressant? Skicka din ansökan till oss så snart som möjligt då urval sker löpande. I den här rekryteringen samarbetar vi med rekryteringsföretaget House of Skills. Har du frågor om tjänsten kontakta Linda Mukka på House of Skills på mail:  Linda.mukka@houseofskills.se.

Övrigt

Denna anställning hos Bankgirot kommer att vara placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer därför att genomföras i samband med anställning i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585).

 

VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!