Företaget Åhléns är idag ett av Sveriges starkaste varumärken. Med varuhus över hela Sverige och e-handel via åhlens.se ska vi vara Sveriges mest eftertraktade och kundfokuserade opti-spelare som ständigt levererar relevanta och inspirerande upplevelser för våra kunder.
Vi söker nu en passionerad och tekniskt skicklig Solution Architect som är redo att forma framtidens tekniska lösningar hos oss på Åhléns!

Om rollen:
Som Solution Architect hos Åhléns är du en expert inom system och integrationer och även en visionär som har förmåga att se flera aspekter av verksamheten genom tekniska lösningar.

I rollen kommer du rapportera direkt till CIO och du blir TeamLead för vårt integrations-och-utvecklingsteam.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter:

 • Vara med och leda vår strategi för molnlösningar på olika plattformar och se till att vi är i teknologisk i framkant och har fokus på säkerhet, skalbarhet och kostnadseffektivitet.
 • Överse systemarkitekturen för att säkerställa tillförlitlighet, säkerhet och effektiv åtkomst.
 • Driva integrationen av olika applikationer, datasystem och processer över hela vår verksamhet med fokus på de senaste molnlösningarna.
 • Se till att vi kontinuerligt övervakar och förbättrar systemens hälsa och reaktivitet genom prestandaoptimering, särskilt under hög trafikbelastning.
 • Samarbeta med interna intressenter för att tillsammans forma vår tekniska framtid och anpassa val och lösningar med våra övergripande affärsmål.
 • Hålla dig à jour med branschtrender för att säkerställa att arkitekturen är i linje med företagets mål.

 

Krav och Erfarenhet:
Vi tror att du har en akademisk bakgrund inom data/systemvetenskap/informationsteknik eller motsvarande erfarenhet från arbetslivet.
Du har några års erfarenhet från lösningsarkitektur och/eller från Systemarkitektur och har förmodligen haft en liknande roll med fokus på integration mellan system och olika lösningar.

Mer om din kompetens och erfarenhet:
Du har en djup teknisk förståelse för Molntjänster och molnteknologier – från implementering till effektiv hantering. Bl a ser vi att:

 • Du har arbetat med API-integration mellan olika SaaS-tjänster.
 • Du har en god förståelse för DevOps-metodik, säkerställande av sömlös integration och leveransmekanismer.
 • Du har en god förståelse för  SQL- och NoSQL-databasarkitekturer.
 • Du har en förmåga att lösa komplexa tekniska utmaningar, du är envis och gillar inte att ge upp.
 • Du är en naturlig ledare som grundar dina beslut genom erfarenhet och kompetens samt en stor portion nyfikenhet och engagemang.

 

Varför ska du söka den här rollen?
Hos oss får du en möjlighet att både utvecklas tekniskt och vässa dina skills i ledarskap.
Vi är i en spännande fas där vi bygger en helt ny IT-infrastruktur. Detta innebär att du inte bara får möjlighet att vara med och påverka den utvecklingen, du får även vara med och skapa den.
Ansök nu och bli en del av vårt dynamiska team där din energi och expertis kommer att göra en verklig skillnad.
Vi ser fram emot att välkomna dig till Åhléns-familjen!

 

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Åhléns med House of Skills. Tveka inte att ansöka redan idag då urval sker löpande. Vid frågor eller funderingar kring tjänsten, vänligen kontakta någon mig som ansvarar för rekryteringen: Linda Freij linda@houseofskills.se

Om Åhléns
Familjeföretaget Åhléns grundades 1899 i Insjön och är idag ett av Sveriges starkaste varumärken, med varuhus över hela Sverige och e-handel via åhlens.se. Vi erbjuder över 1000 egna och externa varumärken och tjänster inom skönhet, mode och hem. Åhléns omsätter 4,3 miljarder och varje år tar våra ca 3 000 skickliga medarbetare emot 60 miljoner besökare.

Åhléns erbjuder en engagerande värld av varumärken och tjänster där vi ständigt inspirerar vår kund till nya upptäckter och möten med utgångspunkt i deras behov och drömmar. Vi har ett kurerat sortiment med noga utvalda kvalitetsvarumärken och service inom skönhet, heminredning, mode och barn.