Swedish Space Corporation är en global aktör av avancerade rymdtjänster. Vi erbjuder tillgång till satelliter och arbetar globalt där vi hjälper våra kunder i andra länder med deras rymdprogram. Vi tillhandahåller satellit- och raketuppskjutningar.
Nu finns det möjlighet för rätt person att komma till vårt team Network Services.
Vi söker dig som är skicklig och engagerad nätverkstekniker som vill spela en central roll i vårt viktiga arbete på Swedish Space Corporation. Vi hjälper jorden att dra nytta av rymden.

Vill du vara med och bidra i vårt världsomspännande företag inom rymdtjänster?

OM ROLLEN
Vi söker en mycket erfaren nätverkstekniker / arkitekt till vårt team Network Services.
Du kommer att spela en central roll i att utveckla och underhålla avancerade nätverkslösningar kopplat till olika rymdprogram.
Du arbetar med teknisk drift och utveckling av vårt globala kommunikationsnätverk samt LAN och säkerställer att våra lösningar är robusta och effektiva.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Design och arkitektur av globala och lokala kommunikationsnätverk.
  • Förbättring av nätverksprestanda.
  • Felsökning och problemlösning i nätverket.
  • Ledning av projekt och förändringar

VEM DU ÄR
Du har flera års erfarenhet och är mycket trygg i din kompetens inom nätverksteknik och har en relevant eftergymnasial utbildning, alternativt har du tillgodogjort dig motsvarande kunskap på annat sätt.
Du har stor vana att utveckla och förbättra säkra kommunikationsnätverk i Cisco-miljö och är mycket kunnig inom LAN, WAN ,routrar, switchar och brandväggar och säkerhet.
Du brinner för att det ska finnas robusta och säkra kommunikationsnätverk och håller dig uppdaterad inom tekniken. Du är van att arbeta med nätverksprestanda och övervakning.

Du trivs med teamarbete där man hjälps åt och samtidigt tar stort eget ansvar. Du är en skicklig problemlösare och behåller lugnet även i pressade situationer och du tvekar inte att hugga i och jobba hands-on när det behövs. 
Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat

VI ERBJUDER DIG
Vi erbjuder dig en unik chans att arbeta inom ett världsomspännande företag inom rymdtjänster.
Du kommer till ett företag som värdesätter innovation och teknisk expertis och ditt arbete har en direkt påverkan på vår verksamhet.

Vi har en dynamisk arbetsmiljö med goda möjligheter till personlig och professionell utveckling. Du får möjlighet att arbeta med spännande projekt och den senaste tekniken inom nätverkskommunikation. Vi sitter i trevliga lokaler vid Solna Strand och erbjuder möjlighet till hybridarbete.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass, vilket kräver att den sökande är svensk medborgare. Som en del av rekryteringsprocessen kommer en bakgrundskontroll och säkerhetsintervju att genomföras.

ANSÖKAN
I denna rekrytering samarbetar Swedish Space Corporation med House of Skills.
Vid frågor eller funderingar kring tjänsten, vänligen kontakta någon av oss som är ansvarar för rekryteringen:
Malin Rällsjö, malin.rallsjo@houseofskills.se
Linda Freij, linda.freij@houseofskills.se

Vi ser fram emot din ansökan!

MER OM SSC

Swedish Space Corporation (SSC) är en global leverantör av avancerade rymdtjänster. Vi utvecklar nyttolaster för experiment oh tillhandahåller även raket- och ballonguppskjutningstjänster vid vår unika anläggning Esrange Space Center i Kiruna.
Vi erbjuder tillgång till sateeliter genom vårt globala nätverk av markstationer. Vi skräddarsyr innovativa och hållbara lösningar till institutionella och kommersiella kunder över hela världen i olika rymdprogram.
SSC är ett svenskt företag grundat 1972 och har idag omkring 600 medarbetare. https://sscspace.com/