Sweden Green Building Council är Sveriges ledande organisation för hållbart samhällsbyggande. Tillsammans skapar vi bättre byggnader och platser som ger människor sunda miljöer att leva, arbeta och leka i. Nu finns möjlighet att söka ett utvecklande och roligt jobb som IT-Ansvarig hos oss.

Är du vår nya kollega?

Om rollen

SGBC har vuxit kraftigt den senaste tiden, och förväntas fortsätta växa framöver.

Rollen som IT-ansvarig är ny hos oss och för rätt person finns goda möjligheter att forma och utveckla rollen framåt. Rollen innefattar helhetsansvar för IT-stöd genom, rutiner och processer, kravställning mot leverantörer samt övergripande ansvar för våra system tillsammans med systemägare. En grov IT-roadmap är framdragen, en systemkarta har genomförts och framåt väntar nu spännande tekniska utmaningar och förändring av framförallt vår interna systemarkitektur.

Du kommer att ha både operativa arbetsuppgifter och strategiskt planera för och driva samt koordinera projekt. IT-driften är outsourcad och vi har både egenutvecklade system och köpta SaaS-lösningar och jobbar i O365/Dynamics. I din roll ansvarar du för att regelbundet utvärdera IT-och systemstödet, för att säkra att vi har en stabil och framtidssäkrad IT-miljö som matchar våra behov och verksamhet.

Du kommer rapportera direkt till VD och ingå i vår ledningsgrupp. Vi är idag ca 40 medarbetare och sitter centralt i Hornstull, Stockholm.

SGBC:s uppdrag förväntas öka de närmaste åren och som IT-ansvarig blir ditt arbete en framgångsfaktor i organisationen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

– Leda och koordinera initiativ och projekt vid systemuppdateringar och förändringar

· Hantera avtal, samarbeta med och kravställa mot leverantörer

· Kontinuerlig uppföljning och utvärdering av IT och systemstöd

· Ansvar för processer och dokumentation som underlättar IT-stöd för medarbetarna

· Övergripande ansvar för IT- och informationssäkerhet

· Underlätta för och bidra till ökad digitalisering, förenklade processer och systemstöd

Din profil:

  • Du trivs med att ta det breda helhetsansvaret för IT och har förmågan att både lösa operativa frågor, koordinera projekt samt sätta långsiktiga planer.
  • Du kavlar gärna upp ärmarna och har en förmåga att få saker och ting att hända.
  • Du gillar att ha en rådgivande roll där du stöttar chefer och VD kring IT-frågor och sätter dig gärna in i verksamhetens behov för att kunna stötta organisationen med rätt verktyg och system.
  • Du har en bred generell kompetens inom IT, främst inom system/applikationsområdet.
  • Du har erfarenhet av kravställning mot systemleverantörer och är van vid upphandlingar av olika verktyg och system.
  • Du har ett genuint intresse för att hålla dig uppdaterad och påläst inom IT och förmåga att vara proaktiv och föreslå förbättringar.

Mer om oss

SGBC är Sveriges ledande organisation för hållbart samhällsbyggande. Vi arbetar aktivt för en god bebyggd miljö där hållbara lösningar efterfrågas och premieras. Våra medlemmar är företag och organisationer som vill utveckla och påverka bebyggelsen så att den blir mer hållbar. SGBC har sedan starten 2009 vuxit snabbt och har idag över 400 medlemmar och 40 anställda. Vårt huvudkontor är beläget på Södermalm i Stockholm, med en filial i Göteborg.

SBGC är medlem i världsorganisationen World Green Building Council, en av världens största organisationer som arbetar med hållbarhet inom den byggda miljön.

 

Vad vi erbjuder

På SGBC möts du av en kultur som är inkluderande och öppen. Vi är ett sammansvetsat team med många olika personligheter, alla med ett driv för miljö och klimat, som har roligt tillsammans.

Som medarbetare på SGBC erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, friskvårdstimme och gemensam frukost på kontoret en gång i veckan. Vi sitter i fina (naturligtvis certifierade) lokaler vid Hornstull. Det är även här som tjänsten är placerad

Självklart har vi kollektivavtal med tjänstepension och tillhörande försäkringar.

 

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar SGBC med House of Skills. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, därför uppmuntrar vi dig att söka tjänsten redan idag.

Vid frågor kontakta gärna ansvariga rekryteringskonsulter Linda Freij på mail: linda.freij@houseofskills.se alt Linda.mukka@houseofskills.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Facklig representant, SACO

Marika Gille, marika.gille@sgbc.se