Välkommen till Bankgirot!
Vi har en avgörande och viktig roll för betalningar som det enda svenska clearinghuset för massbetalningar i Sverige. Vi säkerställer att den ekonomiska vardagen fungerar för 8 miljoner privatpersoner och omkring 900 000 företag och organisationer.
Bankgirot har nu fått ett spännande uppdrag att ta fram framtidens betalinfrastruktur. Detta innebär att vi nu kommer gå in i en spännande fas och växa vår IT-organisation, skapa och forma nya processer samt genomföra nya spännande projekt och initiativ.

Vill du vara med oss på resan?

Om tjänsten

Som Service Manager tillhör du IT:s beställarorganisation SIAM.
Du blir ett viktigt nav mellan våra leverantörer, vår IT-enhet och vår verksamhet.
Du kommer att ansvara för att samarbetet fungerar med våra leverantörer avseende Mainframe zOS och att det följer Bankgirots riktlinjer avseende tekniska och säkerhetsmässiga krav.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Kravställning och uppföljning med våra leverantörer för att säkerställa leverans enligt SLA.
 • Se över och ansvara för process, KPI-er, dokumentation och livscykelhantering för området Mainframe zOS.
 • Samverka med utvecklingsleverantörer, ansvara för förvaltningsplan.
 • Ansvara för att tjänsten följer tekniska och säkerhetsmässiga krav
 • Ansvara för finansiell uppföljning och se till att leverans skerinom budget.
 • Driva riskarbete inom tjänsteområdet.
 • Proaktivt arbete med att driva förbättringar i olika samverkansforum, både tekniskt och kring processer genom samarbete med vår processorganisation.

Vem är du?

 • Du har eftergymnasial utbildning inom IT, alternativt har du förvärvat motsvarande kompetens i arbetslivet.
 • Du har bred teknisk kompetens och har tidigare jobbat i en liknande roll där du ansvarat för system och applikationer inom Mainframe och zOS.
 • Du har god grundkompetens och erfarenhet av ITIL, agilt arbete och outsourcade miljöer.
 • Du gillar att analysera och lösa komplexa problem av teknisk karaktär, kopplat till höga säkerhetskrav.
 • Du är trygg i din kompetens samtidigt som du är nyfiken och positiv och trivs att samarbeta och dela med dig av din kompetens.
 • Du talar och skriver svenska flytande.

Vad erbjuder vi dig?
Bankgirot har en stor och viktig roll inom den kommande transformationen av svenska betalmarknaden. Bankgirots nuvarande produkter ska över tid avvecklas och ersättas med ISO-standardiserade produkter. Transformationen av hela svenska betalningsmarknaden är en spännande resa som kommer att ge dig en unik möjlighet att lära sig om förändring i kombination med att säkerställa stabil och säker drift i befintlig infrastruktur.

På IT är vi i dagsläget cirka 60 personer. Vi arbetar som en beställarorganisation i en outsourcad miljö. Som vår nya medarbetare kommer du mötas av ett trivsamt och välfungerande team, där vi samarbetar och hjälps åt och har ett positivt och härligt arbetsklimat.

Vi sitter i fina lokaler i Liljeholmen, med närhet till kommunikationer. För oss är vår personal det viktigaste vi har och därför erbjuder vi goda anställningsvillkor och personalförmåner. Vi har kollektivavtal, arbetstid 38.5 timmar och erbjuder en friskvårdstimme i veckan på arbetstid.
Hos oss kommer du kunna arbeta i en hybrid modell där du kan vara med och styra din tid.

Kontaktperson och ansökan:
I denna rekrytering samarbetar Bankgirot med House of Skills. Vid frågor eller funderingar kring tjänsten, vänligen kontakta Malin Rällsjö som ansvarar för rekryteringen: malin@houseofskills.se
Vi ser fram emot din ansökan!

Mer om företaget:
Bankgirot är ett svenskt clearinghus med över 60 års erfarenhet av att leverera marknadsledande finansiell infrastruktur. Varje dag strömmar närmare 8 miljoner transaktioner eller 76 miljarder kronor genom Bankgirots betalningssystem.

Våra 160 medarbetare säkerställer system som möjliggör Autogiro, E-faktura och Swish. Vi garanterar den svenska betalmarknaden med tillstånd från Finansinspektionen.