Är du en erfaren IT-tekniker som söker ny spännande utmaning?

AcadeMedia är norra Europas största utbildningskoncern med över 180 000 elever och medarbetare som använder våra plattformar och system, något skapar en komplex, spännande och utmanande IT-miljö.

Nu söker vi dig som vill vara en del av vårt trevliga och vassa team inom IT-drift och hjälpa oss att gära en förstklassig IT-leverans till vår organisation.

Dina arbetsuppgifter

Tillsammans med dina kollegor och våra leverantörer kommer du att arbeta med vår tekniska IT-infrastrukturplattform. Det innebär drift och förvaltning av vår IT-miljö, projektarbete och proaktiva insatser kring IT-säkerhetsfrågor samt planering av tekniska implementationer och uppgraderingar i vår miljö. Hos oss har denna roll både ett djup och en bredd vilket gör att det passar dig som vill ha ett omväxlande arbete, där du är en viktig del i en arbetsgrupp.

Exempel på uppgifter som ingår i rollen är:

  • Kravställning och samarbete med våra drift- och nätverkspartners.
  • Arbeta nära våra IT-arkitekter, projektledare samt tjänsteansvariga och stötta med teknisk kompetens vid etablering av nya skolor, olika typer av migreringar, och produktionssättningar samt övriga förändringar i IT-infrastrukturen.
  • Uppgradering, konfigurering, migrering och installation av nya lösningar i vår driftsmiljö.
  • Stötta och ingå i olika projekt i inom IT och i samverkan med verksamhet.
  • Felsökning kring vår server/nätverksmiljö (t ex brandväggar, routing, protokoll mm).

Vem är du?

För att trivas i denna roll tror vi att du har en god kunskap inom framför allt Microsofts Windowsplattform med verktyg och funktioner som Microsoft365, AD och Azure. Ett plus är om du även jobbat med andra plattformar som till exempel Google och övriga molnlösningar som samt diverse MDM-system.

Du är trygg i din kompetens och erfarenhet. Du är noggrann och förstår värdet av att dokumentera tekniska lösningar. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med ITIL som ramverk och särskilt i processen problem management.

För denna tjänst behöver du kunna kommunicera flytande på svenska både i både tal och skrift.

 

Vad får du av oss?

AcadeMedia ger dig som individ stor frihet och goda förutsättningar att själv påverka och forma din roll inom IT drift. Vi värdesätter personer med stort personligt driv som vill utvecklas vidare och vi stöttar gärna denna utveckling. Du kommer att arbeta med kompetenta och erfarna kollegor i ett trevligt team.

Du har stor möjlighet att vara innovativ och lösningsfokuserad i din roll för att verkligen bidra till vår verksamhets digitalisering och effektivisering. Vi vill att våra medarbetare ska ha en bra work life/balance Vi har en hybrid arbetsplats och huvudkontoret är beläget mitt i Stockholm city.

Om företaget:

AcadeMedia -koncernen är norra Europas största utbildningsföretag med verksamheter i Sverige, Norge och Tyskland. Med våra ca 18 000 medarbetare på våra drygt 700 förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildningar har Academedia ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling.

Vår storlek skapar trygghet och ger oss förutsättningar att vara en långsiktig och stabil utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget. Läs mer på www.academedia.se

AcadeMedias två huvudkontor är placerade centralt i Stockholm och Göteborg.

 

Ansökan:

I denna rekrytering samarbetar AcadeMedia med House of Skills. Rollen är en anställning hos AcadeMedia med 6 månaders provanställning. Tveka inte att ansöka redan idag då urval sker löpande.

Ansök här på sidan eller direkt till oss på mail: ansokan@houseofskills.se, skriv ”IT-Infrastruktur – AcadeMedia” i ansökan.

Välkommen att kontakta oss på House of Skills som ansvarar för rekryteringen om du har frågor: linda.freij@houseofskills.se eller Linda.mukka@houseofskills.se