Brinner du för projektledning och vill vara med och forma framtidens IT-lösningar för utbildningssektorn?

AcadeMedia är norra Europas största utbildningsföretag med en växande verksamhet i Sverige.

Vi har utbildningsverksamheter utspridda över hela landet och vi har cirka 200 000 elever och studerande som använder våra plattformar, vilket skapar en komplex, spännande och utmanande IT-miljö.

 

 

Just nu är vi på AcadeMedia inne i ett utvecklings- och förändringsarbete och kommer att stärka upp vårt projektkontor med en IT-projektledare. Det är ett arbete som innebär spännande utmaningar och möjligheter då man kommer ha ett helhetsansvar för egna projekt och leda dessa från start till mål.

 

 

Din roll

I rollen ingår tekniska och strategiska projekt där vi bland annat planerar och genomför förvärvs-, utvecklings- , transitions- och transformationsprojekt. Som projektledare ansvarar du för att driva projekten framåt, göra välgrundade prioriteringar och säkerställa att både tidsramar och budgetar hålls samt utbilda organisationen i projekt- och styrgruppsarbete. Tillsammans med vårt PMO-team, bestående av fem erfarna projektledare, kommer du att arbeta nära våra tjänsteägare och andra nyckelpersoner för att säkerställa framgångsrika projektutfall.

I rollen kommer du att leda projekt inom bland annat, SaaS-leveranser, hybrida driftmiljöer (on-prem, sourcing/molntjänster), Azure, behörighetsstyrning, autentiseringslösningar med mera.

 

Vi letar efter dig som:

Är en energisk och nyfiken person som trivs i en dynamisk och varierande miljö där ena dagen inte är den andra lik. Du är inte rädd för att ta initiativ och driva förändringar framåt. Med din erfarenhet inom IT- och verksamhetsrelaterade projekt, samt din förmåga att kommunicera och samarbeta effektivt, är du redo att ta dig an rollen som projektledare hos oss.

Din bakgrund och tidigare erfarenhet:

Erfarenhet av att driva IT-och verksamhetsrelaterade projekt som inkluderar att ha ansvar för budget och rapportera till styrgrupp.

Erfarenhet av migrerings – och integrationsprojekt. (t ex windows, google och nätverk)

Du ha ett strukturerat arbetssätt och en stark kommunikativ förmåga

Erfarenhet av projektstyrningsmetod (t ex PPS)

 

Vad vi erbjuder dig

AcadeMedia ger dig som individ stor frihet och goda förutsättningar att lyckas i din roll.

Vi värdesätter personer med stort personligt driv som vill utvecklas vidare och stöttar gärna denna utveckling. Du kommer att ha ett stort eget ansvar och jobba med kompetenta och erfarna kollegor i ett trevligt team.

Du har stor möjlighet att vara innovativ i dina uppdrag för att bidra till vår digitalisering och effektivisering. Vi tycker även det är viktigt att kunna kombinera yrkesliv med privatliv och skapar därför förutsättningar för det.

Vi sitter centralt i Stockholm city i ett ljust och fräscht kontor, nära till kommunikationer.

Om oss:

AcadeMedia är norra Europas största utbildningsföretag med verksamheter i bland annat Sverige, Norge, Tyskland och Finland. Vår storlek skapar trygghet och ger oss förutsättningar att vara en långsiktig och stabil utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget.

Våra medarbetare på våra drygt 700 förskolor, skolor och vuxenutbildningar har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Alla barn, elever och vuxenstuderande som går i våra verksamheter ska få en utbildning som är av så god kvalitet att de når utbildningens mål, samt de förutsättningar de behöver för att nå sin fulla potential.

Ansökan:

Denna tjänst är en tillsvidaretjänst med 6 månaders provanställning. Tveka inte att ansöka redan idag då urval sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Har du frågor eller funderingar kring tjänsten, vänligen kontakta House of Skills som ansvarar för rekryteringen: linda.freij@houseofskills.se