Vi söker en erfaren IT-arkitekt som kompletterar vårt EA-team. Vill du ingå i vårt skickliga Enterprise Arkitektur-team?
Kom till oss på AcadeMedia och jobba med framtidens teknik inom skolvärlden!

Om teamet och rollen
Vårt EA-team fyller en viktig och central roll hos AcadeMedia för att skapa en långsiktigt hållbar it-miljö, som är skalbar och där komponenter är lätta att återanvända. Vi har fokus på dataflöde- och kvalitet, integrationer, identitetshantering och informationsmodellering och arbetar hela vägen från EA till IT- och lösningsarkitektur.
Behovet av en flexibel IT-arkitektur är stort och därför behöver vi bli fler som hjälps åt att bidra till att våra skolor kan skapa förändring genom utbildning.
Som IT-arkitekt i vårt team kommer du att jobba med det eller de domänområden du kan bäst.
Det kan till exempel vara masterdata och informationsmodellering eller identitets- och åtkomstfrågor, integrationer på arkitektnivå.

Du kommer arbeta strategiskt, som rådgivare till verksamheten och bidra till att bygga en
IT-arkitektur som effektivt och flexibelt klarar av att hantera de krav och behov som finns. Du samarbetar primärt med dina Arkitektkollegor och även med Tjänsteansvariga i organisationen.

Vem är du?
Du kanske har en bakgrund som utvecklare och/eller har jobbat som tech lead/lösningsarkitekt några år. Du har mycket god kompetens inom någon eller några av våra domänområden som t ex integration, identitets- och åtkomstfrågor, informationsarkitektur. Ditt intresse för arkitektur är stort och du är påläst och håller dig uppdaterad inom området.
Du är bekväm med att växla från helhet och övergripande IT-arkitektur till att ibland dyka ner i detaljer och lösa faktiska problem och behov.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, då vi förutom din domänkompetens även behöver bli fler som kan beskriva, modellera, visualiseras och analysera komplexa affärsregler och strukturer. För det behöver du ha god analytisk förmåga och förmåga att arbeta strategiskt.

Vidare har du:

– vana från att skapa målarkitektur utifrån verksamhetsbehov

– erfarenhet av informationsmodellering

– mycket god kompetens inom IT-arkitektur i stora systemlandskap med behov av skalbara lösningar

Du är en ödmjuk och lyhörd teamspelare som är bra på att bygga förtroende genom att kombinera din erfarenhet med att vara pedagogisk i din kommunikation och ha ett naturligt ledarskap och driv.

 

Vad får du av oss?

AcadeMedia ger dig som individ stor frihet och goda förutsättningar att själv forma denna roll hos oss. Vi värdesätter personer med stort personligt driv som vill utvecklas vidare och stöttar gärna denna utveckling.
Du kommer att jobba med kompetenta och erfarna kollegor i ett Arkitekturteam och ha en stor del eget ansvar. Du har även stor möjlighet att vara innovativ i dina projekt för att verkligen bidra till digitalisering och effektivisering.
Vi tror på work life/balance och att det är viktigt att kunna kombinera yrkesliv med privatliv. Därför kommer du ha möjlighet att kunna styra din tid så det passar din fritid då delar av rollen kommer kunna genomföras remote. Vi ser såklart även en fördel med att kunna ses på kontoret och bolla idéer och ha det roligt tillsammans.

Vi sitter centralt i Stockholm och har även kontor centralt beläget i Göteborg.

Om företaget:
AcadeMedia skapar möjligheter för människor att utvecklas. Våra 16 900 medarbetare på våra drygt660 förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildningar har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling.
Alla 180 000 barn, elever och vuxenstuderande som går i våra verksamheter under ett år ska få en utbildning som är av så god kvalitet att de når utbildningens mål, samt de förutsättningar de behöver för att nå sin fulla potential.
Vi är norra Europas största utbildningsföretag med verksamheter i Sverige, Norge och Tyskland. Vår storlek skapar trygghet och ger oss förutsättningar att vara en långsiktig och stabil utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget.

Ansökan:
Jag som ansvarar för denna rekrytering är Rekryteringskonsult och heter Linda Freij. Har du frågor kring tjänsten kan du nå mig på: linda.freij@houseofskills.se, du kan även söka denna tjänst via vår hemsida: www.houseofskills.se.
Vi intervjuar löpande för denna tjänst, välkommen med en intresseanmälan!

Skriv uppdragets beskrivning här.