Vi på Academedia IT är övertygade om att digitalisering kan bidra till att lösa vår samhällsutmaning med kompetensbehov och livslångt lärande. Edtech är en av de snabbast växande branscherna i världen och området utbildning och lärande bedöms vara i början av sin digitaliseringsresa.

 

Vi ska nu stärka upp teamet med en arkitekt, där informationsarkitektur är i fokus!

Ansvarsområden inkluderar:

  • Utforma och underhålla informationsarkitekturen med fokus på datastruktur och datahantering.
  • Vara med och påverka företagets arkitekturstrategi och bidra till att forma tekniska beslut.
  • Hantera, analysera, organisera och optimera hanteringen av stora datamängder för att möjliggöra avancerad integration, analys och rapportering.
  • Bidra i arbetet att skapa en plattform för data och information som försörjer verksamheten med insikter och beslutsunderlag.

Vi i Arkitektteamet

Tillsammans arbetar arkitektteamet på Academedia med att etablera vårt arkitekturramverk som består av vision, styrande principer, målarkitektur och allt annat som krävs för att vara ett bra stöd till verksamheten. Parallellt stöttar vi i olika verksamhetsprojekt, som inte sällan har ett stort inslag av integrationsarkitektur. Så för att trivas hos oss ska du gilla att arbeta brett, från verksamhetsbehov till teknik och från helhet till detaljer.

 

Kompetens och erfarenhet:

 

  • Du har erfarenhet av att bygga datalager och har tidigare tagit fram principer för master data management och förstår teknologiska koncept i Microsoft Azure (t ex Synapse, Data Factory mm).
  • Erfarenhet och kunskap kring SQL och databasarkitektur.
  • Djup teknisk förståelse av datamodellering, dataflöden och datalagring.
  • Starka analytiska och problemlösningsförmågor.
  • Kommunikationsfärdigheter och förmåga att samarbeta med olika intressenter.

Vad kan vi erbjuda dig?

AcadeMedia är ett stort tryggt och viktigt företag som bidrar till samhällsnytta, vi är ett bolag som är långt ifrån byråkratiskt. Hos oss erbjuds du ett spännande jobb i en roll där trygghet och flexibilitet förenas.

Hos oss kommer du att få möjlighet att vidareutveckla dig själv och bidra till företagets utveckling, både individuellt och tillsammans med kompetenta och trevliga kollegor.

Vi tror på work life/balance och att det är viktigt att kunna kombinera yrkesliv med privatliv.

Tjänsten är en fast heltidstjänst med månadslön, kollektivavtal, förmånlig tjänstepension och friskvårdsbidrag. Vi har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Men vi är flexibla avseende placeringsort.

Så ansöker du

Ansök enkelt genom att antingen ladda upp ditt CV här på linkedin eller sök direkt via vår hemsida: www.houseofskills.se.

Om det fortfarande finns något du funderar över är du välkommen att kontakta mig som är rekryteringsansvarig: linda.freij@houseofskills.se

Vi ser fram emot att få höra ifrån dig!

 

 

Mer om företaget

AcadeMedia är norra Europas största utbildningsföretag med verksamheter i Sverige, Norge och Tyskland.

Vår storlek skapar trygghet och ger oss förutsättningar att vara en långsiktig och stabil

utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget.

Våra 16 900 medarbetare på våra drygt 660 förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildningar har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling.

Alla 180 000 barn, elever och vuxenstuderande som går i våra verksamheter ska få en utbildning som är av så god kvalitet att de når utbildningens mål, samt de förutsättningar de behöver för att nå sin fulla potential.