Förvaltningsledare IT till Unionen Stockholm

Unionen är Sveriges största fackförbund på den privata arbetsmarknaden och landets största tjänstemannaförbund. Vår vision är att skapa trygghet, framgång och glädje i arbetslivet.
Varje dag hjälper vi flest människor i det privata arbetslivet att få det bättre på arbetsplatsen.

Har du förmåga att både driva agil utveckling, leda team och följa upp tjänsteleveranser?
Gillar du att forma din förvaltning och skapa en effektiv leverans till slutanvändarna?
Då kan den här tjänsten vara helt rätt för dig!

På vår IT-enhet, som växer, drivs vi av att med teknikens hjälp realisera verksamhetens önskemål och behov. Nu söker vi en förvaltningsledare.

Om rollen
Rollen innebär daglig ledning av ett team med ansvar för ett specifikt förvaltnings- eller verksamhetsområde. Vår verksamhet är indelat i olika delområden som leds av andra förvaltningsledare och ni kommer att kunna samarbeta kring arbetssätt.
Du ansvarar för effektiv, kvalitativ och säker leverans av utvecklingsärenden inom ramen för ansvarsområdets backlog och förvaltningsplan.
I din roll har du också ansvar för leverantörsstyrning och budget.
Tillsammans med produktägare verkar ni för att funktion och utvecklingstakt lever upp till slutanvändarnas förväntningar.
Du kommer också vara central person för den fortsatta utvecklingen av vårt agila arbetssätt.

Exempel på arbetsuppgifter och ansvar:

 • Dagligen leda arbetet inom det förvaltningsteam som ansvarar för utveckling och förvaltning för att säkerställa leverans i enlighet med backlog, beslutad budget och inkommande ärenden
 • I samråd med Produktägaren och/eller andra intressenter samordna, planera och agera stöd vid prioritering av backlog
 • Löpande säkerställa att förvaltningsteamet bemannas med rätt kompetens i förhållande till behov
 • Arbeta för att kontinuerligt följa upp, förbättra och förfina förvaltningsteamets arbetssätt/metodik för att öka leveranseffektivitet och kvalitet
 • Löpande säkerställa relevant förvaltningsstyrning i förhållande till ansvarsområdets egenskaper och överenskomna processer och styrdokument
 • Löpande säkerställa relevant leverantörsstyrning i samarbete med Sourcing Manager

Din profil
För att passa i rollen behöver du vara strukturerad och lösningsorienterad. Du har naturliga ledaregenskaper och agerar med tydlighet och självförtroende i ditt ledarskap. Du har en fallenhet för att få med dig människor i det dagliga operativa arbetet samtidigt som du själv också tänker strategiskt och verkar för ständig förbättring.
Du trivs i en miljö med hög förändringstakt och med många kontaktytor i din arbetsvardag och i sammanhang där du själv förväntas forma ditt ansvar och skapa förutsättningar för en kvalitativ leverans.
Du har erfarenhet av agila arbetssätt och bidrar gärna till att det förbättras och utvecklas. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Vi söker dig med flerårig erfarenhet av utvecklings- och förvaltningsledning och vi ser gärna att du har en utbildning inom IT/systemutveckling.
Vidare ser vi att du har följande kompetenser och erfarenheter:

 • Goda kunskaper kopplat till agila principer och värderingar samt erfarenhet av att navigera i olika agila metodstöd och verktyg
 • Erfarenhet av att sätta och följa en budget, att agera/tänka kostnadseffektivt
 • Erfarenhet av leverantörsstyrning och avtalshantering
 • Erfarenhet av ITIL-processer
 • Erfarenhet av försäkringsverksamhet är meriterande

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Unionen med House of Skills.
Ansök gärna redan idag då urval sker löpande. Vid frågor, vänligen kontakta mig som ansvarar för rekryteringen: malin@houseofskills.se Varmt välkommen att söka tjänsten redan idag, och senast 5 oktober 2022. Fackligt ombud på IT-enheten är: Elahe Sharifi, elahe.sharifi@unionen.se

Unionen och Unionen IT
Unionen är Sveriges största fackförbund på den privata arbetsmarknaden och landets största tjänstemannaförbund. Vår vision är att skapa trygghet, framgång och glädje i arbetslivet. Vi har inflytande, ansvar och ambition för mer än bara oss själva, och mod att driva frågor som påverkar hela samhället. Varje dag hjälper vi flest människor i det privata arbetslivet att få det bättre på arbetsplatsen. Därför har vi erfarenhet och bredd som ingen annan har, och vi behöver dig som vill göra oss ännu bättre.

IT-enheten på Unionen är en dynamisk arbetsplats som är inne i en spännande transformationsresa. Enheten består av drygt 25 medarbetare fördelade på i huvudsak två sektioner; IT-tjänster och Digital utveckling. Enheten är i huvudsak en beställarfunktion då stor del av IT-verksamheten köps i form av tjänst eller kapacitet från ett antal leverantörer. Under de senaste åren har Unionen i större utsträckning övergått till att köpa utvecklingskapacitet inom ramen för utvecklingsintensiva områden snarare än att köpa tjänst och har därför ett större behov av att själva aktivt leda utveckling och kvalitetssäkringsarbete än tidigare.