Söker du en ny och spännande utmaning och är IT och teknikintresserad?

AcadeMedia är Norra Europas största utbildningsföretag med en växande verksamhet i Sverige. Vi växer så det knakar och vill nu gärna expandera med flera medarbetare till vår IT-avdelning. Nu söker vi dig som vill vara en del av vårt IT-Operationsteam och se till att leverera förstklassig IT-leverans till vår organisation.

Vad kommer du att få göra i rollen?

Rollen som Teknisk projektresurs hos oss är både djup och bred. Du kommer att tillsammans med ditt team ansvara för 3:e linjens support av vår tekniska plattform. Vi har allt outsourcat och det betyder att du i rollen kommer att kravställa och koordinera driftmiljön tillsammans med våra leverantörer. Fokus blir på drift, felsökning och konfiguration samt även deltagande i olika former av projekt. AcadeMedia finns utspridda över hela landet och har över 200 000 studerande som använder våra plattformar, vilket skapar en komplex, spännande och utmanande IT-miljö.

I din roll kommer du bland annat vara inblandad i detta:

 • Kravställning mot våra drift och nätverksleverantörer.
 • Arbeta nära våra IT-Arkitekter, Projektledare samt Tjänsteägare och stötta med teknisk kompetens kring t ex nya etableringar, migreringar, utrullningar och övriga förändringar i IT-infrastrukturen.
 • Uppgradering, konfigurering, migrering och installation av nya lösningar i vår serverdriftsmiljö.
 • Stötta och ingå i olika projekt i samarbete med verksamheten.
 • Felsökning kring vår server/nätverksmiljö (t ex brandväggar, routing, protokoll mm)
 • Incident – och Problemhantering (kunna ta snabba men genomtänkta beslut i krävande situationer)
 • Viss övervakning – se till att vår miljö är stabil

 

Vem är du?

För att lyckas och trivas i denna roll tror vi att du har en god kunskap från verktyg och funktioner såsom:

 • Microsoft365 – Generell, god förståelse och erfarenhet
 • Azure AD – generell kompetens och vetskap om hur man sätter upp applikationer
 • SQL – Generell kompetens och kunna hantera queries samt felsökning i databaser
 • Nätverkskunskaper – DNS, IP-range, certifikathantering, kunna sätta upp virtuella maskiner mm.
 • Powershell – kunna läsa och modifiera script

 

Ett plus är om du även jobbat med andra plattformar som t ex Google och övriga molnlösningar som t ex AWS samt diverse MDM system. Du får gärna vara bekant med ITIL och ha jobbart med ITIL-processer sedan tidigare.

Du är trygg i din kompetens och erfarenhet, du har ett naturligt sätt att kommunicera med alla typer av människor och du gillar att hitta pragmatiska lösningar på komplexa problem.

 

Vad får du av oss?

AcadeMedia ger dig som individ stor frihet och goda förutsättningar att själv forma din roll inom de givna ramarna. Vi värdesätter personer med stort personligt driv som vill utvecklas vidare och stöttar gärna denna utveckling. Du kommer att jobba med kompetenta och erfarna kollegor i ett trevligt team och ha en stor del eget ansvar. Du har stor möjlighet att vara innovativ och lösningsfokuserad i din roll för att verkligen bidra till vår verksamhets digitalisering och effektivisering.

Vi tror på work life/balance och tycker det är viktigt att kunna kombinera yrkesliv med privatliv.

I din roll kommer du sitta på vårt huvudkontor centralt i Stockholm city, med närhet till kommunikationer.

Ansökan:

I denna rekrytering samarbetar AcadeMedia med House of Skills. Rollen är en tillsvidareanställning hos AcadeMedia. Tveka inte att ansöka redan idag då urval sker löpande. Vid frågor eller funderingar kring tjänsten, vänligen kontakta mig som ansvarar för rekryteringen: linda.freij@houseofskills.se.

Mer om företaget

AcadeMedia är norra Europas största utbildningsföretag med verksamheter i Sverige, Norge och Tyskland. Vår storlek skapar trygghet och ger oss förutsättningar att vara en långsiktig och stabil utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget. Våra 16 900 medarbetare på våra drygt 660 förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildningar har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Alla 180 000 barn, elever och vuxenstuderande som går i våra verksamheter ska få en utbildning som är av så god kvalitet att de når utbildningens mål, samt de förutsättningar de behöver för att nå sin fulla potential

Skriv uppdragets beskrivning här.