Är det viktigt för dig att vara på ett bolag som satsar på sina medarbetare och där det finns goda möjligheter att växa inom bolaget, både nationellt och internationellt?Vill du arbeta på ett av de marknadsledande bolagen inom persontransporter, där hållbarhet har ett stort fokus? Då kan det här vara en fantastiskt möjlighet!

      Nu söker vi Dig som vill ta stort ansvar för vår BI-lösning och vara
     en viktig del av vår strategiska satsning inom Data Management.

 

Om rollen och vår satsning på data management
Rollen är en nyckelfunktion med tekniskt fokus och passar dig som har gedigen erfarenhet inom datawarehouse.
Du samverkar med ditt team och våra verksamheter och processägare för att bygga upp och utveckla vår förmåga att hantera och analysera data för uppföljning och datadriven verksamhetsutveckling. Transdev är ett internationellt bolag som strävar efter att ligga i framkant vad gäller den senaste tekniken och metodiken.

Det finns stora möjligheter både till din personliga och Transdevs utveckling. Du kommer att bli en del av vår IT-avdelning och rapportera till vår chef för Data Management.
Vår satsning inom Data Management ger oss möjlighet att identifiera nya affärsmöjligheter och vi kommer även att jobba med datainsamling via IoT. Genom utvecklad Data Management skapar vi förutsättningar för digitalisering och automatisering av våra informationsflöden.

Arbetsuppgifter och ansvar

 • Ha en nära dialog med verksamhet och användare för att översätta behov och krav
 • Leverera lösningar som ger önskad funktionalitet och ökar förmåga till datadriven verksamhetsutveckling
 • Utveckling och förvaltning av BI-rapporter, främst i Power BI
 • Designa arkitektur för Power BI
 • Dokumentera, utbilda och informera verksamheten om nya rapportlösningar och funktioner
 • Samverka med vårt Data Management Team och våra externa leverantörer

Dina kompetenser och färdigheter

 • Du har bred erfarenhet från arbete med data warehouse, data marts och informationsmodeller och generellt stort intresse för datanalys.
 • Du har god teknisk kompetens inom BI-verktyg och kan med lätthet använda Power BI, SQL, MSSQL, ETL, scriptspråk.
 • Du är bra på att föra dialog med beställare för att omsätta krav och behov i rapporter och har stor vana att skapa rapporter i Power BI.
 • Har du erfarenhet från molntjänster (AWS), Redshift och Qlikview är det en stor fördel.
 • Du trivs med och har erfarenhet av att arbeta agilt.
 • Relevant högskole- eller universitetsutbildning inom IT eller annan motsvarande relevant arbetslivserfarenhet.

 

Vem är du?
Du har god förmåga att kommunicera och prata om data och dataanalys med verksamheten och gillar att samarbeta i team nära andra utvecklare och användare. Som person är du ansvarstagande, strukturerad och analytisk med förmåga att även arbeta proaktivt för att bidra till utveckling och förbättring.
Med ett generellt intresse för dataanalys kopplat till verksamhetsutveckling är du nyfiken och utforskar gärna nya tekniker och verktyg.
Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Intresserad? Hör av dig till oss:
I denna rekryteringsprocess samarbetar Transdev med House of Skills.
Vid frågor och ansökan går det bra kontakta Malin Rällsjö på malin@houseofskills.se
Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande.

Vilka är vi?
Transdev Sverige med ca 5 300 medarbetare ingår i koncernen Transdev Group, som driver persontrafik och skapar integrerade transportlösningar i 18 länder. Varje dag möjliggör våra 85 000 medarbetare mer än 11 miljoner effektiva, smidiga och miljövänliga resor världen över.

Som medarbetare på Transdev får du arbeta i en spännande bransch som ständigt utvecklas och förändras och som dessutom fyller en viktig samhällsfunktion. Transdev är ett företag med en uttalad ambition att vara ett persontransportföretag som driver utvecklingen i branschen och arbetar aktivt med hållbara lösningar för att öka kollektivtrafiken.

Våra värderingar ”handling, ansvar, nytänkande och samspel”, styr vår vardag och du blir en viktig resurs i det arbetet. Du kommer vara placerad på vårt huvudkontor i Bromma, med närhet till kollektivtrafik och Sundbybergs Centrum.