Academedia är Nordens ledande utbildningsföretag med en stark vision om att förändra och förbättra utbildningslandskapet. Vi tror på att utbildning ska vara tillgänglig och av hög kvalitet för alla, och vi arbetar passionerat för att förverkliga detta mål. Med över 650 förskolor, grundskolor, gymnasier och vuxenutbildningsenheter i Sverige, Norge och Tyskland är vi engagerade i att forma framtiden för utbildning.

 

Om rollen

Vi söker en erfaren och engagerad Enterprise Arkitekt som kommer att leda och driva vår arkitekturavdelning hos Academedia. Som chef för arkitektteamet kommer du att ha en central roll i att utveckla och implementera vår målarkitektur, samtidigt som du kommer att arbeta nära våra affärsenheter och IT-team för att säkerställa att vår it-plattform är i linje med våra verksamhetsmål.

Ansvarsområden inkluderar:

  • Ledning av ett team av arkitekter och tekniska experter, inklusive rekrytering och personalutveckling.
  • Kontinuerligt utveckla och förankra arkitekturen för att stödja Academedias färdplan.
  • Samarbeta med olika affärsenheter för att förstå deras behov och utveckla arkitekturen för att stödja dessa.
  • Säkerställa att tekniska beslut och arkitekturmönster följer bästa praxis och branschstandarder.
  • Genom arkitektur utveckla processer och rutiner inom Academedia.

 

Kompetens och erfarenhet:

  • Flera års erfarenhet av arbete som arkitekt eller i en liknande roll.
  • Erfarenhet av att leda och utveckla tekniska team.
  • Kunskap och förståelse för moderna teknologier och arkitekturmönster.
  • Stark kommunikations- och samarbetsförmåga.
  • Förmåga att förstå verksamhetsbehov och hur de påverkar arkitekturen.

Vad får du av oss?

AcadeMedia ger dig som individ stor frihet och goda förutsättningar att själv forma denna roll hos oss. Vi värdesätter personer med stort personligt driv som vill utvecklas vidare och stöttar gärna denna utveckling.

Du kommer att jobba med kompetenta och erfarna kollegor i ett Arkitekturteam och ha en stor del eget ansvar. Du har även stor möjlighet att vara innovativ i dina projekt för att verkligen bidra till digitalisering och effektivisering.

Vi tror på work life/balance och att det är viktigt att kunna kombinera yrkesliv med privatliv. Därför kommer du ha möjlighet att kunna styra din tid så det passar din fritid då delar av rollen kommer kunna genomföras remote. Vi ser såklart även en fördel med att kunna ses på kontoret och bolla idéer och ha det roligt tillsammans.

Vi jobbar i en hybrid lösning och vårt kontor är beläget i centralt i Stockholms innerstad.

 

 

 

Mer om företaget

AcadeMedia är norra Europas största utbildningsföretag med verksamheter i Sverige, Norge och Tyskland.

Vår storlek skapar trygghet och ger oss förutsättningar att vara en långsiktig och stabil

utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget.

Våra 18 800 medarbetare på våra drygt 700 förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildningar har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Alla 192 500 barn, elever och vuxenstuderande som går i våra verksamheter ska få en utbildning som är av så god kvalitet att de når utbildningens mål, samt de förutsättningar de behöver för att nå sin fulla potential.

 

Ansökan:

Jag som ansvarar för denna rekrytering är Rekryteringskonsult och heter Linda Freij. Har du frågor kring tjänsten kan du nå mig på: linda.freij@houseofskills.se, du kan även söka denna tjänst via vår hemsida: www.houseofskills.se.

Vi intervjuar löpande för denna tjänst, välkommen med en intresseanmälan!