Maternas verksamhet i Sverige expanderar och vi söker nu dig som vill bygga upp och vidareutveckla vårt ITSM-område. Vill du arbeta med förändringsprojekt i en rådgivande och stöttande roll på arkitekturnivå? Har du insikt i hur IT- och verksamhetsprocesser kan digitaliseras och automatiseras?

I rollen kommer du att jobba med att driva förändringsprojekt hos våra kunder. En stor del av rollen består i att kravställa, se över flöden, tjänster och processer samt ta fram lösningsförslag.
I din roll som lösningsarkitekt kommer du att vara en del av Maternas växande team och du kommer att vara med och leda, coacha och stötta våra medarbetare. I din roll kommer du också att stötta våra säljare i kunddialog och möten med rådgivning kring IT Service Management, tidsuppskattningar och demonstrationer.
Du har stor möjlighet att vara innovativ i dina uppdrag för att verkligen bidra till kundernas digitalisering och effektivisering.

Om dig:
För att lyckas och trivas i denna roll tror vi att du har god generell kompetens inom IT Service Management och ITIL med kunskap om plattformar och verktyg såsom ServiceNow.
En viktig drivkraft hos dig är att skapa reell kundnytta genom att vara rådgivande och komma med lösningsförslag baserat på krav från kundernas verksamhetsreprentanter och hjälpa dem med förändringen vid effektivisering och digitalisering
Du är trygg i din kompetens inom arkitektur och gillar att stötta andra genom ett ödmjukt ledarskap, oavsett om det är personer i ditt team eller i dialog med kunder.
Bra om du har erfarenhet av följande:

• Erfarenhet av ITSM system och gärna ServiceNow
• Erfarenhet av t ex Service Delivery Management i tät kunddialog
• Erfarenhet av projektledning och lösningsarkitektur
• Ha vana av att prata med både IT och verksamhet, förstå process och verksamhet
• Erfarenhet av kravställning och förmåga att kunna översätta verksamhetsbehov till teknisk lösning
• Ha erfarenhet av att vara rådgivande mot externa kunder och duktig på att föreslå hållbara lösningar
• Kunskaper om ramverket ITIL

Kanske har du t ex jobbat i någon av följande roller/områden?
Service Delivery Manager, Operationsansvarig, ITSM-ansvarig, lösningsarkitekt ITSM, Systemansvarig, Ansvarig för Incident, ServiceNow lösningsarkitekt, Problem and Change management, Processägare för Problem Management/drift.

Vi erbjuder dig:
• En nyckelroll i ett av Sveriges ledande Enterprise Service Management-team
• Stora möjligheter till egen utveckling
• Ett tätt samarbete mellan våra olika verksamhetsområden, då vi är övertygade om att framtidens lösningar byggs av många olika komponenter, teknologier och funktioner
• Marknadsmässig lön och fördelaktiga anställningsförmåner
• Ett modernt bolag med worklife-balance och mycket frihet under ansvar

Mer om Materna:
På Materna är kompetensutveckling, kunskapsdelning, personligt initiativ och engagemang viktiga komponenter. Vi erbjuder dig en möjlighet att medverka till organisationens tillväxt och framgång, i kombination med personlig och professionell utveckling.
Materna Sverige ingår i Maternagruppen, ett av Europas ledande konsultbolag inom IT Service Management, med över 2000 anställda. Genom att kombinera vår expertkunskap med produkter och lösningar från marknadens ledande leverantörer har vi levererat framgångsrika IT- och förändringsprojekt till våra kunder under mer än 35 år.

Sök här Gå tillbaka