Hyresgästföreningen är en modern och stark folkrörelse som arbetar för ett samhälle där alla ska ha rätt att bo, råd att bo och ha inflytande över sitt boende. Tillsammans skapar vi goda förutsättningar!

Vi står inför en stor och spännande utvecklingsresa där digitaliseringen av vår verksamhet kommer att vara avgörande för organisationen. Nu söker vi rätt person som ska leda detta viktiga arbete och transformation. Motiveras du av förändringsarbete, att både arbeta strategiskt och operativt och har erfarenhet av att leda en IT-organisation framåt genom olika faser av förändring?
Då kan det här vara helt rätt för dig!

Nu söker vi dig som vill leda vår digitala utveckling och transformation i rollen som digitaliseringschef.

Om rollen
Rollen som digitaliseringschef hos oss är en bred roll som innefattar en mängd olika arbetsuppgifter och ansvar. Vår organisation befinner sig i en utvecklingsresa och du kommer att leda den digitala utvecklingen och kvalitetssäkra IT-verksamheten. Med din erfarenhet och kompetens leder du förändringen i nära dialog med verksamheten för att se till deras behov.
Som digitaliseringschef ansvarar du också för vårt strategiska IT-arbete kring långsiktiga frågor såsom förflyttning till molnet och andra vägval, för att vår verksamhet ska ha det bästa IT-stödet. Du har ett övergripande ansvar för ekonomi, verksamhet och personal.

Exempel på ansvar och uppgifter

  • Strategiskt arbete inom digitalisering
  • Leda den digitala utvecklingen genom förändringsledning och kvalitetssäkra IT-verksamheten 
  • Förståelse för organisationens väg framåt med förmåga att översätta verksamhetsbehov till digital utveckling och genom det bidra till enklare och effektivare arbetssätt.
  • Övergripande ansvar för IT-organisationen, IT-miljön, IT-budget och informationssäkerhet
  • Rekrytering och arbete med strategisk kompetensförsörjning inom IT.

Vem är du
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning eller kompetens som vi bedömer som likvärdig. Du har framgångsrikt lett förändring i komplexa organisationer och har erfarenhet av digitaliseringsarbete på strategisk nivå.
Du har gedigen ledarerfarenhet med personal- och resultaterfarenhet och gillar att se utveckling och förändring genom samspelet mellan verksamhet, IT och teknik. En övergripande kompetens och förståelse för IT-säkerhetsfrågor, systemlandskap och agil utveckling är viktigt samt att du har erfarenhet av att leda IT-projekt.
Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet från ideella organisationer.

Du har god förmåga att se saker i ett helhetsperspektiv och är mål- och resultatorienterad. 
Samtidigt är du skicklig kommunikatör med alla roller i ett företag, bygger relationer och skapar framgångsrik samverkan och förändring. Du är insatt i det operativa arbetet och motiveras av att se medarbetare växa. Ett modernt och coachande ledarskap är naturligt för dig.

Vad kan vi erbjuda dig? / Hur är det att jobba på Hyresgästföreningen?
Mångfald och en humanistisk grundsyn är viktiga värden i vår organisation och en självklarhet för oss alla som arbetar här. Hos oss möts du av engagerade och trevliga kollegor och du kommer till en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och bra anställningsvillkor. Vi har tex kollektivavtal, friskvårdsbidrag, flexibla arbetstider och möjlighet att delvis arbeta på distans. Hos oss är varje medarbetare viktig för hyresgästerna varje dag. Vid några tillfällen per år skapar vi extra energi och engagemang genom att arbeta tillsammans med samma arbetsuppgift oavsett vilken roll vi har till vardags. Då träffar eller ringer vi hyresgästerna och pratar om exempelvis tryggheten i kvarteret.

Intresserad? 
I denna rekrytering samarbetar vi med House of Skills. Har du frågor är du välkommen att kontakta malin@houseofskills.se. Vi ser fram emot din ansökan och presenterar kandidater löpande.

 Om Hyresgästföreningen
Hyresgästföreningen är en modern och stark folkrörelse med över en halv miljon medlemmar, 9 000 förtroendevalda och 850 anställda över hela Sverige. Vi driver bostadsfrågor i både stort och smått – allt från omfattande lagförändringar till den lilla lekplatsen på gården som behöver rustas upp.
Vi arbetar för ett samhälle där alla ska ha rätt att bo, råd att bo och ha inflytande över sitt boende.
På det sättet deltar vi i samhällsutvecklingen, driver på och tar ansvar för den.
Hos oss får du möjlighet att vara med och påverka!
På vår webbplats kan du läsa mer. https://www.hyresgastforeningen.se/