Välkommen till Bankgirot! 

Vi har en avgörande och viktig roll för betalningar som det enda svenska clearinghuset för massbetalningar i Sverige. Vi säkerställer att den ekonomiska vardagen fungerar för 8 miljoner privatpersoner och omkring 900 000 företag och organisationer. 

Bankgirot har nu fått ett spännande uppdrag att ta fram framtidens betalinfrastruktur. Detta innebär att vi nu kommer gå in i en spännande fas och växa vår IT-organisation, skapa och forma nya processer samt genomföra nya spännande projekt och initiativ. 

Vill du vara med oss på resan?

 

Om tjänsten

Som Service Manager tillhör du IT:s beställarorganisation SIAM.

Du kommer att ansvara för att samarbetet fungerar med våra leverantörer inom respektive område och att givet tjänsteområde följer Bankgirots riktlinjer avseende tekniska och säkerhetsmässiga krav.

Du blir ett viktigt nav mellan våra leverantörer, vår IT-enhet och vår verksamhet.

 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Kravställning och uppföljning med våra leverantörer för att säkerställa att lösningar levereras i enlighet med Bankgirots tekniska och säkerhetsmässiga krav
 • Uppföljning och rapportering av tjänstens kvalité, SLA/KPI
 • Se över och ansvara för dokumentation och livcykelhantering för givet område.
 • Ansvara för att tjänsten livscykelhanteras kontinuerligt och att tjänsten följer de säkerhetskrav som ställs på respektive tjänst.
 • Ansvara för finansiell uppföljning och tillse att tjänsten levererar inom given budget.
 • Driva riskarbete inom givet tjänsteområde.
 • Proaktivt arbete med att driva förbättringar i olika samverkansforum, både tekniskt och kring processer genom samarbete med vår processorganisation.

 

Vem är du?

 • Du har eftergymnasial utbildning inom IT, alternativt har du förvärvat motsvarande kompetens i arbetslivet.
 • Du har bred teknisk kompetens föredragsvis inom databasområdet (kanske har du ett förflutet från att ha jobbat som DBA och/eller med databaser som t ex SQL och DB2).
 • Erfarenhet av en liknande roll samt en god grundkompetens och erfarenhet av ITIL, agilt arbete och outsourcade miljöer.
 • Du gillar att analysera och lösa komplexa problem av teknisk karaktär, kopplat till höga säkerhetskrav.
 • Du är trygg i din kompetens samtidigt som du är nyfiken och positiv och trivs att samarbeta och dela med dig av din kompetens.
 • Du har en god grundkompetens inom ITIL, agilt arbete och outsourcade miljöer.
 • Du talar och skriver svenska flytande.

 

Vad erbjuder vi dig?

Bankgirot har en stor och viktig roll inom den kommande transformationen av svenska betalmarknaden. Bankgirots nuvarande produkter ska över tid avvecklas och ersättas med ISO-standardiserade produkter. Transformationen av hela svenska betalningsmarknaden är en spännande resa som kommer att ge dig en unik möjlighet att lära sig om förändring i kombination med att säkerställa stabil och säker drift i befintlig infrastruktur.

På IT är vi i dagsläget cirka 60 personer. Vi arbetar som en beställarorganisation i en outsourcad miljö. Som vår nya medarbetare kommer du mötas av ett trivsamt och välfungerande team, där vi samarbetar och hjälps åt och har ett positivt och härligt arbetsklimat.

Vi sitter i fina lokaler i Liljeholmen, med närhet till kommunikationer. För oss är vår personal det viktigaste vi har och därför erbjuder vi goda anställningsvillkor och personalförmåner. Vi har kollektivavtal, arbetstid 38.5 timmar och erbjuder en friskvårdstimme i veckan på arbetstid.

Hos oss kommer du kunna arbeta i en hybrid modell där du kan vara med och styra din tid.

 

Kontaktperson och ansökan:

I denna rekrytering samarbetar Bankgirot med House of Skills. Vid frågor eller funderingar kring tjänsten, vänligen kontakta rekryterarna Linda eller Linda på House of Skills som ansvarar för rekryteringen: Linda.mukka@houseofskills.se eller Linda Freij linda.freij@houseofskills.se .

Vi ser fram emot din ansökan!

Mer om företaget:

Bankgirot är ett svenskt clearinghus med över 60 års erfarenhet av att leverera marknadsledande finansiell infrastruktur. Varje dag strömmar närmare 8 miljoner transaktioner eller 76 miljarder kronor genom Bankgirots betalningssystem.

Våra 160 medarbetare säkerställer system som möjliggör Autogiro, E-faktura och Swish. Vi garanterar den svenska betalmarknaden med tillstånd från Finansinspektionen.