AcadeMedia är Nordens största utbildningsföretag. Vi tror på förändring genom utbildning och att samtidigt skapa förutsättningar för att bidra till ett bättre samhälle. Vi tror starkt på att skapa en utbildning av så god kvalitet att alla elever i våra verksamheter ska nå utbildningens mål och på så sätt nå sin fulla potential.

Som Data Analyst hos AcadeMedia kommer du att arbeta i gränssnittet mellan verksamhet och IT med möjlighet att bli en viktig nyckelperson inom organisationen.

Fokus i din roll som Data Analyst:

  • Ansvara för löpande arbete med utveckling av koncernens rapporter, datamodeller och planeringsverktyg.
  • Hantera och analysera omfattande datamängder från olika källor. Ansvara för hantering av master data, dimensionsmodeller och behörighet för användare.
  • Skapa visualiseringar och rapporter som tydligt kommunicerar dina resultat till intressenter.
  • Arbeta i en viktig roll i nära samarbete med verksamheten där du jobbar med utbildning för att bidra till ökad kompetens inom Data och Analys.
  • Identifiera trender, mönster och insikter som kommer att driva strategiska beslut.
  • Samarbeta med kollegor inom olika områden för att forma framtidens utbildning

För att lyckas i denna roll, bör du ha:

  • Erfarenhet av att arbeta med analys och förmåga att presentera dina resultat på ett övertygande och begripligt sätt.
  • Erfarenhet av SQL och något BI-verktyg, t ex Power BI.
  • Vana att tillsammans med verksamheten ta fram lösningsförslag och driva det från behov till färdig rapport.
  • Förmåga att kunna få komplexa frågeställningar enkla och lätta att förstå.

Vad får du av oss?

AcadeMedia erbjuder en unik chans att arbeta inom en bransch som påverkar samhället direkt genom utbildning. Vi värdesätter personer med stort personligt driv som vill utvecklas vidare och stöttar gärna din utveckling. Du kommer att jobba med kompetenta och erfarna kollegor i ett trevligt team och ha mycket eget ansvar.

AcadeMedia ger dig stor frihet och goda förutsättningar att själv forma din roll inom de givna ramarna. Vi tror på att ha en sund balans mellan yrkesliv och privatliv.

Tillträdesdag: Så snart som möjligt.

Placeringsort: Vi sitter i nya fina lokaler centralt i Stockholms City. För denna roll har du även möjlighet att jobba i en hybrid lösning.

Mer om AcadeMedia:

AcadeMedias verksamheter finns utspridda över hela landet och består av 700 förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildningar.192 500 barn, elever och vuxenstuderande och 18 800 medarbetare använder våra plattformar, vilket skapar en komplex, spännande och utmanande IT-miljö.

Kontaktperson och ansökan:

Om du vill vara en del av en resa som påverkar framtiden för utbildning och samhället i stort, väntar vi på att höra från dig!

Skicka in din ansökan och CV idag för att ta ditt första steg mot en spännande karriär som Data Analyst hos AcadeMedia. I denna rekrytering samarbetar AcadeMedia med House of Skills. Vid frågor eller funderingar kring tjänsten, vänligen kontakta mig som ansvarar för rekryteringen: Linda Freij: linda.freij@houseofskills.se.

Vi rekryterar löpande så ansök gärna redan idag, välkommen med din ansökan!