Välkommen till en värld full av magi, äventyr och teknologi!

Parks and Resorts är en dynamisk organisation som strävar efter att kunna ge våra besökare en magisk upplevelse av världsklass. Vi är stolta över att ha en stark kultur som främjar mångfald och inkludering och nu söker vi en CIO som vill vara med och driva företaget framåt djupare in i den digitala världen!

I Parks and Resorts ingår några av landets främsta upplevelseparker: Gröna Lund, Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland. Tillsammans har vi roat och engagerat människor i snart 140 år. Vi välkomnar tre miljoner gäster årligen, sysselsätter 7 000 personer och har en omsättning på 1,6 miljarder.

Om rollen

Vår organisation befinner sig på en fartfylld utvecklingsresa och rollen som CIO hos oss är en viktig nyckelroll som innebär att forma och driva vår IT-strategi framåt.

I rollen som CIO kommer du att ansvara för vår koncerngemensamma IT-organisation och du kommer jobba nära affären. Detta betyder mindre fokus på operativ drift och större fokus på affärsnytta.

Du kommer att ha ett övergripande ansvar för vårt IT-team bestående av ca 15 personer. Teamet är uppdelat på fyra områden: Dataanalys, Utveckling, Projektledning och IT- Operations. Tillsammans ansvarar ni för den dagliga och strategiska IT-leveransen till våra fyra parker.

Den tekniska utvecklingen går i raketfart hos oss; digitala biljetter, digitala menyer, virtuella förköpssystem, digitala åkband mm. Som CIO hos oss har du möjlighet att undersöka och testa nya teknologier som är på väg att lanseras på marknaden, allt från Internet of Things till Artificiell intelligens och Virtual Reality.

Som CIO sitter du med i vår koncernledning.

Vem är du

Du är en teknisk visionär med erfarenhet av att göra stora förflyttningar inom IT och digitalisering. Du har en hög innovationstakt och kan berätta om flera förändringsarbeten du tagit initiativ till. Du har tidigare drivit strategisk IT-utveckling och har kompetens inom agil utvecklingsmetodik. Du har stor erfarenhet av att leda tekniska team och bygga upp en kultur av innovation och teamkänsla. Du motiveras av att se medarbetare växa och har ett modernt och coachande ledarskap som kommer naturligt för dig.

Som person är du en inspiratör och visionär som sprider glädje omkring dig. Du gillar att entusiasmera dina medarbetare och får energi av att driva kontinuerlig förändring och att utmana status quo.

Du har en god förmåga att agera länken mellan IT och verksamhet och att översätta verksamhetsbehov till konkreta lösningar.

För att på bästa sätt axla denna roll tror vi att du tidigare haft en liknande roll, gärna från en organisation i förändring och/eller tillväxt. Du skall ha en stor passion för nöjes- och djurparker och en drivkraft att skapa världens bästa parker.

Vad kan vi erbjuda?

En spännande och utmanande roll i en härlig organisation med en stark kultur och med värdeorden: Säkerhet, Omtanke, Upplevelse och Effektivitet.
Möjlighet att leda och utveckla tekniska team och forma företagets IT-strategi.
Konkurrenskraftig lön och förmåner.
Få umgås och dela vardagen med ett gäng engagerade och härliga medarbetare.
Ett omväxlande jobb i en organisation som är i en spännande utvecklingsfas.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Parks and Resorts med Linda Freij på House of Skills. Vid frågor går det bra att vända sig till Linda på mail: linda.freij@houseofskills.se.

Skicka in din ansökan idag och bli en del av vårt team!